Vârfuri despicate. Cum scapi de ele cu ajutorul unor remedii naturale

Raluca Dumitrică
vârfuri despicate remedii naturale
Părul cu vârfuri despicate poate fi salvat si prin remedii și tratamente naturale, nu doar cu ajutorul foarfecii!

  Părul cu vârfuri despicate poate fi salvat si prin remedii naturale, nu doar cu ajutorul foarfecii!

  Dacă ai un păr ale cărui vârfuri se despică uşor, iar tu nu-ţi doreşti să mergi foarte des la coafor, pentru că vrei să-ţi laşi părul să crească şi ţi-e teamă de foarfeca hair stylist-ului, află că poţi face ceva acasă ca să previi despicarea vârfurilor. Un păr mai puţin despicat la vârfuri are mai multe şansele de a fi salvat, şi de aceea îţi sugerăm să începi un program de hidratare intensivă pentru vârfuri despicate. Acesta e bazat pe câteva măşti naturale, din care tu îţi poţi alege masca preferată pe care să o repeţi la fiecare 2-3 zile.

  Remedii pentru vârfuri despicate: Masca cu ou

  Beneficii: pline de proteine şi acizi esenţiali graşi care hrănesc şi întăresc părul, ouăle fac părul fin, îl descurcă şi îl fac mult mai rezistent.
  Cum se prepară masca: un gălbenuş se amestecă cu 2-3 linguri de ulei de măsline şi cu 1 lingură de miere. Pasta obţinută se aplică pe întreg părul pieptănat şi udat, după care se lasă să acţioneze timp de 30 de minute. La finalul timpului, părul se clăteşte şi se şamponează. Masca se poate repeta de 2-3 ori pe săptămână, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

  Remedii pentru vârfuri despicate: Masca cu papaya

  Beneficii: acest fruct exotic conţine o serie de proteine care acţionează asupra firului de par şi îl însănătoşesc. Un alt beneficiu al papayei este că îi oferă părului un plus de strălucire.

  Cum se prepară masca: pune în blender o jumătate de papaya, fără coajă şi seminţe, şi ai grijă să se amestece bine de tot timp de 30 de secunde, până când devine o pastă fină. Acest amestec se pune într-un bol şi se combină cu o jumătate de ceaşcă de iaurt. Omogenizează bine ambele ingrediente şi aplică amestecul pe părul ud, de la rădăcină până la vârfuri. 30 de minute sunt suficiente şi în acest caz pentru ca masca să acţioneze. După acest timp, clăteşte bine părul şi şamponează-l, pentru a elimina resturile de la mască şi impurităţile anterioare.

  Remedii pentru vârfuri despicate: Masca cu banane

  Beneficii: fruct delicios şi cremos, bananele sunt bogate în uleiuri naturale, potasiu, zinc, fier, vitaminele A, C şi E. Cu ajutorul acestor componente, bananele redau elasticitatea naturală a părului şi scad şansele ca el să devină casant. De asemenea, părul uscat este astfel hidratat, iar firul este reparat.
  Cum se prepară masca: masca se obţine prin combinarea în blender a unei banane coapte cu 2 linguri de lapte şi 1 lingură de miere. Amestecul se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze timp de 45 de minute, după care se clăteşte părul şi se şamponează. Această mască este bine să fie folosită de două ori pe săptămână.

  Remedii pentru vârfuri despicate: Masca cu ulei

  Beneficii: o mască cu ulei este foarte bună mai ales acum, în anotimpul rece, când frigul poate să-şi pună amprenta şi asupra firului de par. De mare ajutor sunt uleiul de măsline, uleiul de cocos sau uleiul de migdale, dar şi o combinaţie dintre toate trei.
  Cum se prepară mască: pune o ceaşcă de ulei la încălzit, cu atenţie ca temperatura la care va fi uleiul în final să îţi permită să ţii degetul în el. Părul se prinde într-o coadă de cal, iar vârfurile se înmoaie direct în ulei. Restul uleiului se toarnă pe tot părul şi se masează.
  Acest tratament rehidrateaza părul, dar îl şi întăreşte şi îi redă strălucirea.

  Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa