Remedii naturale pentru iritaţiile după epilare

Iulia Mirică

  Cum tratăm iritațiile după epilare?

  Epilarea îndepărtează părul de la rădăcină, lăsându-vă pielea netedă aproximativ 3-6 săptămâni. Din păcate, nu toate femeile trec prin acest proces de epilare fără probleme. Dacă sunteți una din persoanele care trebuie să rezolve cumva iritațiile după epilare, ne-am gândit să vă venim în ajutor. Umflăturile roșii mici care apar la câteva ore după ce vă epilați cu ceară se numesc foliculită – o inflamație a foliculilor de păr. De asemenea, pot fi cauzate de excesul de ceară care nu este șters complet, iar amestecat cu celulele moarte ale pielii, poate bloca porii și cauza erupții cutanate. Până și folosirea cerii fierbinți poate provoca aceste iritații, care sunt de fapt arsuri minore. Majoritatea umflăturilor care apar după epilare durează aproximativ trei zile, însă necesită un tratament natural pentru a calma disconfortul și a preveni infecțiile.

  Apă rece sau gheață pentru iritațiile după epilare

  Aceste metode vă vor ajuta să calmați roșeața și disconfortul pielii iritate cauzate de epilare. Umeziți un prosop moale în apă rece sau înfășurați un cub de gheață într-un prosop și aplicați direct pe iritație, pentru a închide porii deschiși. Țineți pe piele cât timp puteți tolera, aproximativ 10-15 minute. Dacă folosiți apă rece în loc de gheață, reumeziți prosopul la fiecare câteva minute pentru a-l păstra rece. Repetați acest procedeu de câteva ori pe zi, până când dispar iritațiile.

  Gel de aloe vera pentru iritațiile după epilare

  Gelul de aloe vera nu numai că va calma orice iritație sau roșeață a pielii, dar va și menține pielea hidratată. Aplicați un strat generos de gel de aloe vera pe piele de mai multe ori pe zi. Este recomandat să țineți gelul la frigider, pentru a-l menține rece și facilita dispariția iritațiilor.

  Vitamina E sau ulei de arbore de ceai / de măsline pentru iritațiile după epilare

  Aceste produse sunt excelente pentru liniștirea iritațiilor pielii după epilare, ajutând la vindecarea pielii. Aplicați o cantitate generoasă de vitamina E sau ulei de arbore de ceai pe peiele, de mai multe ori pe zi. Doar desfaceți capsula de vitamina E și aplicați pe pielea iritată. Masați uleiul de măsline în piele, după epilarea cu ceară. În cazul uleiului de măsline, se lasă să stea un tip pe piele, după care se spală cu apă rece.

  Ulei din sâmburi de struguri pentru iritațiile după epilare

  Uleiul din sâmburi de struguri calmează pielea și atenuează orice durere. De asemenea, acesta este cunoscut pentru proprietățile de hidratare a pielii și pentru faptul că ajută la vindecarea cicatricelor noi. Aplicați o cantitate mică pe mâini și masați uleiul ușor, până când intră în piele. Nu este nevoie să folosiți un tampon de vată sau altă metodă de aplicare.

  Sfaturi:

  După ce vă epilați, exfoliați ușor pielea pentru a ajuta la eliminarea murdăriei, celulelor moarte și uleiurilor. Pielea este mai vulnerabilă în momentul când părul este îndepărtat, iar orice particulă de praf sau ulei poate cauza iritația aceteia. Folosiți un prosop moale și gel de duș.

  Aplicați ceara corect! Nu aplicați ceară de mai multe ori pe aceeași porțiune de piele de mai multe ori. Nu bruscați pielea prea tare atunci când scoateți firele de păr. Utilizați o ceară specială pentru pielea sensibilă, cum ar fi un produs pe bază de cremă.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa