Păr frumos și sănătos. Reguli simple pe care trebuie să le respecți

Raluca Dumitrică
păr frumos și sănătos femeie cu păr ud
Respectă câteva reguli simple pentru a avea un păr frumos și sănătos: Nu neglija scalpul! Un păr care nu este bine întreţinut va creşte mult mai lent.
  mască păr frumos
  Cum să ai păr frumos: o mască pentru întărirea firului de păr este de mare ajutor

  Vrei să ai păr frumos? Iată ce reguli de îngrijire și de dietă trebuie să respecți

  Când te gândeşti să faci un tratament pentru creşterea părului, ar trebui să iei în calcul atât regulile de îngrijire externă, cât și internă, adică dieta. De asemenea, nu uita să susţii acest demers cu câteva suplimente speciale pentru creştere rapidă. Iată cum să ai un păr frumos.

  Respectă câteva reguli simple pentru a avea un păr frumos și sănătos

  Una dintre cele mai simple metode de a avea un păr lung şi frumos este să-l împiedici să se rupă la vârfuri. Părul cu vârfurile rupte arată lipsit de viaţă şi, din păcate, sunt şanse foarte reduse să fie revitalizat.

  De fapt, singura metodă prin care mai poţi să-i redai supleţea la vârfuri este să faci o vizită la coafor şi să laşi specialistul să-ţi tundă partea afectată din păr.

   

  3 reguli anti-degradare pentru un păr frumos

  Chiar înainte de a vedea orice problemă a părului tău, fă următoarele schimbări în ritualul de îngrijire a părului: fereşte-l de gadgeturile de coafat şi hidratează-l neîncetat, iar o mască pentru întărirea firului de păr este mereu o strategie inteligentă. Poţi încerca măştile dsponibile la raionul de cosmetice din magazine, dar şi măşti naturale, cu unt de cocos, ulei de măsline sau ulei de ricin.

  Tunde vârfurile periodic. Nu fi foarte convinsă că dacă procedezi aşa o să-ţi crească părul foarte repede, dar procedura contribuie la un aspect mai sănătos şi mai bogat al părului, precum şi la o aşezare mai bună a sa. Un păr frumos, bine îngrijit, va creşte şi mai repede.

  Nu neglija scalpul! Un păr care nu este bine întreţinut şi hidratat va creşte mult mai lent, de aceea masajul este o metodă bună de îmbunătăţire a circulaţiei sângelui şi de hidratare a pielii sensibile a capului. Poţi aplica unul dintre tratamentele specifice pentru scalp, dar, pentru o acţiune minimală, foloseşte un şampon cu mentă care activează terminaţiile nervoase de la nivelul scalpului şi îl menţine sănătos.

  Reguli de dietă pentru un păr frumos și sănătos

  La fel de importantă pentru sănătatea părului ca şi îngrijirea să exterioară este propria dietă. Atunci când nu consumi suficienţi nutrienţi precum fier, zinc, vitamina D şi vitamine din complexul B-urilor, părul poate avea probleme de creştere şi de sănătate.

  Ca să remediezi prolemele de la acest capitol, poţi să iei un complex de multi vitamine, la sfatul medicului sau al farmacistului, ori îţi poţi îmbogăţi meniul zilnic cu vegetale verzi, mazăre, linte şi nuci (B1), produse lactate (B2), carne slabă şi peşte (B3), alimente care conţin fier şi zinc. Poţi să consumi ocazional şi produse din soia, care conţin isoflavonoizi ce duc la producerea de cheratină, utilă în creşterea mai rapidă a părului.

  Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa