Răsfaţă-te cu o baie cu lapte și miere

TOTUL DESPRE MAME

  Nu numai că îți dorești o piele fără cusur de Sărbători, dar cu siguranță ai nevoie de puțină relaxare în această perioadă. Știm că bucuria pregătirilor pentru Crăciun este dublată de mult stres și de foarte multă oboseală. În acest context, o baie cu lapte și miere sună absolut încântător. Aceste două ingrediente minune au un efect benefic asupra pielii tale, făcând-o mai fină și mai catifelată. Ah, și mai știm că regina Cleopatra obișnuia să facă astfel de băi. Pesemne că și ea era stresată de aglomerația din magazine, atunci când pornea în căutarea cadourilor, și avea nevoie de o pauză de răsfăț, nu credeți?

  Laptele și mierea exfoliază și hidratează pielea

  Laptele conține acid lactic, cu proprietăți exfoliante, care ajută la îndepărtarea impurităților și a celulelor moarte de la suprafața pielii. Laptele este bogat în vitaminele A, B12, D, dar și în zinc și calciu, care au un efect benefic asupra luminozității pielii. Specialiștii recomandă să folosești lapte nedegresat, deoarece este mai bogat în nutrienți decât cel degresat.

  Mierea completează de minune efectele laptelui, ajutând la o hidratare intensă a pielii, atât de necesară în sezonul rece. Mierea are un efect umectant, deoarece conține niște substanțe care atrag umezeala la suprafața pielii. Mierea este indicată atât în cazul tenului gras, cât și în cazul tenului uscat.

  Acum, după ce te-am convins de virtuțile laptelui și ale mierii, îți descriem cum trebuie să decurgă în mod ideal o baie cu aceste două ingrediente. Nu-ți face griji, nu trebuie să umpli o cadă cu lapte, așa cum se pare că făcea Cleopatra. Ai nevoie doar de câteva cești de lapte și de câteva lingurițe de miere pentru a te putea bucura din plin de acest tratament regal.

  5 pași pentru a pregăti baia cu lapte și miere perfectă    

  1. Pregătește următoarele ingrediente: o ceașcă de miere organică, două cești de lapte nedegresat, o ceașcă și jumătate de sare, un sfert de ceașcă de bicarbonat de sodiu și câteva picături din uleiul tău esențial preferat.

  2. Încălzește laptele și adaugă mierea. Amestecă bine până când mierea se topește.

  3. Umple cada cu apă caldă. Băile fierbinți nu sunt indicate în sezonul rece deoarece apa fierbinte îți poate usca pielea. Pune în cadă sarea, bicarbonatul de sodiu și picură puțin ulei esențial (poți folosi ierburi uscate dacă îți plac mai mult).

  4. Adaugă laptele cu mierea și amestecă apa cu mâna, până când cele două se combină perfect. Acum, cada ta ar trebui să arate minunat! Pentru a te bucura din plin de această experiență, aprinde și câteva lumânări parfumate.

  5. După jumătate de oră de răsfăț, masează-te ușor cu un burete de baie fin, cu mișcări circulare. Acest masaj este îmbunătățește circulația sângelui și tonusul pielii. Poți folosi și fulgi de ovăz organic pentru o exfoliere în profunzime: pune puțin ovăz pe buretele de baie, masează-ți pielea și clătește-te!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa