Menținerea culorii părului vopsit. Strategii ca să o păstrezi mult timp

Raluca Dumitrică
menținerea culorii părului vopsit femeie blondă
Ne încântă pe multe dintre noi culoarea părului obţinută după prima vopsire. Pentru menținerea culorii părului vopsit e nevoie de câteva strategii.
  menținerea culorii părului vopsit
  Pentru menținerea culorii părului vopsit este nevoie de câteva strategii.

  Menținerea culorii părului vopsit – Culoarea părului poate rezista şi fără să fii nevoită să schimbi vopseaua

  Ne încântă pe multe dintre noi culoarea părului obţinută după prima vopsire şi nu ştim ce să mai facem pentru a o păstra mai mult timp. Soluţia nu este să schimbăm marca de vopsea în cazul în care observăm că nuanţă se estompeaza rapid, ci să adoptăm un ritual diferit de îngrijire. Iată ce trebuie să faci pentru menținerea culorii părului vopsit.

  Menținerea culorii părului vopsit – Ai grijă la apa fierbinte

  O baie cu apă fierbinte e relaxantă şi te poate ajuta să elimini nu doar stresul, ci şi insomniile, dar ai grijă că îţi poate afecta şi culoarea părului. Apa fierbinte deschide cuticulele, iar părul îşi pierde treptat culoarea şi hidratarea tocmai din acest motiv. Dacă foloseşti apa la temperatura camerei pentru șamponare şi clătire şi apa un pic mai rece pentru etapa în care foloseşti balsamul, culoarea va rămâne la fel de intensă şi nici nu vei avea atâtea vârfuri despicate. Aşadar, nu uita că apa nu-ţi usucă doar pielea, ci scade şi durata de viaţă a culorii părului tău, deci nu neglija temperatura ei!

  Menținerea culorii părului vopsit – Utilizează cu moderaţie gadgeturile pe bază de căldură

  Încearcă să nu foloseşti uscătorul de păr, ondulatorul sau placa de îndreptat părul, măcar în prima săptămână după ce ai fost la salon. După cum ziceam, căldura nu este prietena culorii tale, aşa că, dacă nu poţi renunța la aceste mici aparate de beauty, mai bine găseşte-ţi o tunsoare care nu are nevoie de o aranjare specială zilnică şi usucă-ţi părul folosindu-te doar de prosop.

  Menținerea culorii părului vopsit – Amână spălarea părului

  Aici nu e vorba despre faptul că trebuie să stai cu părul nespălat cât mai mult timp, ci de faptul că este bine să rezişti măcar 48 de ore fără să te speli pe păr după vopsire. Dacă procedezi aşa, culoarea va rezista mai bine în timp. Când te speli pe cap, ai grijă să alegi un şampon blând, fără sulfaţi. Totodată, dacă simţi nevoia să-ţi reîmprospătezi puţin părul, poţi folosi şampoane uscate care au fost făcute în mod special pentru părul proaspăt vopsit.

  Menținerea culorii părului vopsit – Uită de mituri

  Cred că am auzit cu toate de la prieteni sau de la mamele noastre că vopseaua ţine mai bine dacă mergi la salon cu părul nespălat. Acest aspect te poate ajuta atunci când vrei să încerci o culoare la care scalpul tău este sensibil, iar uleiurile de pe piele funcţionează ca o barieră protectoare. Dacă mergi cu părul spălat, însă, ai toate şansele ca aplicarea culorii să se facă mult mai uniform de la rădăcină la vârfuri, pentru că nu întâlneşte obstacole în cale.

  Diana Mărăşoiu/andreearaicu.ro

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa