Operaţiile estetice după naştere cresc stima de sine a mamelor

TOTUL DESPRE MAME
Operaţiile estetice după naştere

  În zilele noastre, tot mai multe femei optează pentru corectarea defectelor apărute după sarcină şi naştere. Astfel de intervenţii au un efect pozitiv asupra stării mentale a tinerelor mame şi nu în ultimul rând le ridică stima de sine. Decizia cu privire la operaţiile chirurgicale trebuie, totuşi, să fie luată după finalizarea alăptării şi stabilizarea greutăţii corporale. De asemenea ar fi bine să se treacă la asemenea măsuri după naşterea ultimului copil.

  O dietă adecvată şi exerciţii fizice moderate în timpul sarcinii şi alăptării sunt foarte importante pentru sănătatea femeii şi a copilului. Ele va pot ajuta ca, după naştere, să vă menţineţi greutatea corporală dorită. Cu toate acestea, pentru unele femei, anumite părţi ale corpului nu se mai întorc la starea de dinaintea sarcinii. Probleme de genul: pierderea fermităţii sânilor, piele lăsată pe abdomen sau acumularea unui strat de grăsime în anumite zone pot avea un impact negativ asupra psihicului tinerelor mame. De aceea tot mai multe femei optează pentru corectarea prin chirurgie plastică a defectelor apărute după naştere.

  Impactul chirurgiei cosmetice asupra femeilor după naştere

  Efectele chirurgiei cosmetice sunt foarte bune, iar pacientele sunt mulţumite. Acest lucru le creşte mamelor în mod semnificativ calitatea vieţii şi este crucial pentru momentul în care ele se întorc la locul de muncă. Schimbarea favorabilă de la nivelul sânilor, cu toate că este o zonă camuflată, funcţionează într-un mod încântător asupra psihicului femeii, conferindu-i energie şi poftă de viaţă, spun psihologii.

  Care sunt cele mai uzuale operaţii la care apelează mamele

  Când alte încercări nu au dat roade, cum ar fi exerciţiile fizice şi dietele, tinerele mame apelează la operaţiile estetice pentru îmbunătăţirea aspectului fizic după sarcină sau sarcini. Corectarea formei sânilor este printre cele mai uzuale operaţii. Ea poate consta

  în creşterea, extinderea sau reducerea sânului. În plus faţă de operaţia sânilor, mamele optează cel mai adesea pentru operaţiile abdominale, intestinale şi liposucţii.

  În timpul abdominoplastiei sau operaţiei chirurgicale abdominale se elimina excesul de piele şi grăsime de pe burtică şi se întind muşchii abdominali pentru a sublinia talia. Perineoplastia implică eliminarea defectelor anatomice din tractul genital, care pot apărea în timpul naşterii naturale. Aceasta este adesea realizată nu numai din motive estetice, dar, de asemenea, medicale. Liposucţia se face pentru eliminarea depunerile de grăsime, de exemplu din zona coapselor.

  Când o mamă poate apela la o operaţie estetică?

  În primele luni după sarcină, nu vă grăbiţi să luaţi decizia de a efectua o operaţie estetică. Câteodată corpul are nevoie de mai bine de un an pentru a reveni la forma dinaintea sarcinii. În plus, dacă alăptaţi, sânii se vor schimba. La început sunt foarte plini, iar după încheierea alăptării se micşorează. Acesta este, de obicei, motivul pentru care mamele intră în cabinetele medicilor chirurgi esteticieni – sânii lăsaţi.

  Orice intervenţie chirurgicală plastică ar trebui să fie efectuată numai după încheierea alăptării şi stabilizarea greutăţii corporale, de preferinţă, după naşterea ultimului copil. Fluctuaţiile mari în greutate, după o intervenţie chirurgicală, pot agrava în mod semnificativ efectele acesteia.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa