Ocolește alimentele care dăunează pielii!

TOTUL DESPRE MAME

Dacă vrei să ai o piele frumoasă (și punem pariu că vrei!), trebuie să ocolești o serie de alimente care pot duce la iritații, ten tern și obosit, acnee și îmbătrânire prematură. Am alcătuit o listă de alimente care trebuie evitate cu orice preț deoarece dăunează pielii.

 

Tenul se răzvrătește atunci când este bombardat cu substanțe neprietenoase

Unele femei experimentează schimbări în aspectul tenului după ce consumă alimente nepotrivite. Spre exemplu, consumul excesiv de dulciuri (patiserii, ciocolată, prăjituri) poate conduce la apariția unor iritații, din cauza unor compuși în exces cum ar fi glucoza, fructoza, sucroza, dextroza și altele. Iată o listă de care trebuie neapărat să îți amintești îninte de a te duce la cumpărături sau la restaurant!

5 alimente pe care trebuie să le scoți din meniu

1. Carnea procesată și gata ambalată: mezeluri, hamburgeri, hot-dogs. Nutriționiștii recomandă să sari peste aceste alimente nu numai pentru că pot provoca o serie de probleme de sănătate, dar pot dăuna și pielii, din cauza cantităților mari de sare și de nitriți pe care le conțin. Sare provoacă reținerea apei la nivelul feței și aspectul de „umflat”, iar nitriții pot face pielea să devină uscată, ternă și lipsită de fermitate.

2. Prăjelile: cartofii prăjiți și carnea pregătită în ulei încins. În funcție de grăsimea folosită, acest tip de mâncare poate conține multe grăsimi hidrogenate care determină o proastă circulație a sângelui și, în consecință, o lipsă de oxigen la nivelul pielii. În timp, procesul de sinteză a colagenului și a elastinei încetinește, iar pielea își pierde înfățișarea radiantă și strălucitoare.

3. Pâinea albă, pastele și dulciurile, adică toate alimentele cu index glicemic mare. Acestea pot duce la o „intoxicare” a organismului cu carbohidrați și pot crea o predispoziție pentru afecțiuni ca dermatita sau acneea. De asemenea, carbohidrații rafinați duc la pierderea elasticității și a flexibilității pielii, deci la apariția ridurilor. Recomandarea este să consumi carbohidrați complecși și să nu ocolești cerealele cu bob întreg:orez brun, orez sălbatic, quinoa, orz etc.

4. Băuturile cu cofeină (cafea, băuturi acidulate) determină un aspect uscat și obosit al tenului, deoarece reacționează ca un puternic diuretic care deshidratează pielea. Nu exagera cu cafeaua și ocolește băuturile acidulate care conțin cofeină.

5. Alcoolul are efecte nocive asupra pielii deoarece provoacă iritații, vasodilatație (creșterea diametrelor vaselor de sânge) și uscare excesivă (și alcoolul este diuretic, asemenea cofeinei). Consumul ridicat de alcool duce la eliminarea vitaminei A din organism, o vitamină cu puternic rol antioxidant, esențială pentru menținerea elasticității pielii. De asemenea, de cele mai multe ori vinul conține sulfiți care pot provoca iritații la nivelul feței, iar cocteilurile sunt bombe calorice care pot înrăuțăți acneea și pot inflama fața. În concluzie, păstrează alcoolul pentru Revelion și… cam atât.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa