Obiceiuri proaste care afectează tenul

Iulia Mirică
fumat/ demachiant

Ce obiceiuri proaste pot dăuna tenului tău?

Știați că există anumite obiceiuri zilnice proaste, care ne afectează tenul? Avem tendința să credem că problemele pielii sunt cauzate de alți factori, precum vârsta, expunerea la soare sau faptul că nu avem o zi foarte bună. Însă, de cele mai multe ori, ceea ce ne cauzează probleme tenului sunt obiceiurile proaste pe care le avem.

Iată câteva dintre aceste obiceiuri proaste pe care ar trebui să le evităm pe viitor!

Uităm de aplicarea cremei cu protecție solară

Utilizarea unei creme cu protecție solară ar trebui să facă parte din rutina de zi cu zi. Este recomandat să folosiți această cremă atunci când ieșiți din casă, indiferent de tipul de ten pe care îl aveți, pentru prevenirea ridurilor și a petelor.

Fumatul

Nu mai este de mult un secret faptul că fumatul este dăunător sănătății noastre. Însă știați că ne afectează și tenul? Numeroase studii au demonstrat că, în afară de scurtarea vieții prin creșterea riscului de apariție a bolilor de inimă și de plămâni, fumatul poate activa enzime care afectează negativ elasticitatea pielii. Chiar dacă sunteți fumătoare ocazionale, ridurile fine și paloarea cauzate de țigări vă pot afecta – un motiv bun pentru a renunța la acest obicei prost.

Neglijarea procesului de demachiere

Uitați frecvent să vă demachiați înainte de a merge la culcare sau să folosiți o cremă hidratantă? Neglijarea curățării tenului poate provoca înfundarea porilor. Demachiați-vă înainte de a vă culca, în fiecare seară. Chiar dacă nu v-ați machiat în ziua respectivă, tenul vostru are nevoie de un „duș”.

Consumul excesiv de alcool

Este posibil să fi auzit de faptul că un consum moderat de alcool este benefic pentru sănătate, însă noțiunea de moderat se modifică odată cu trecerea anilor. Consumul excesiv de alcool este considerat dăunător pentru pielea noastră, deoarece ne deshidratează. De asemenea, poate extinde vasele de sânge, ducând la apariția venelor în pânză de păianjen de pe obraji și nas.

Folosirea aplicatoarelor murdare de machiaj

Asigurați-vă întotdeauna că accesoriile voastre de machiaj, cum ar fi aplicatoarele de farduri, pensulele și bureții, sunt curățate și spălate. Praful și celulele moarte ale pielii care se acumulează în aceste accesorii pot reprezenta cauza unor probleme, precum infecții ale pielii, iritații și alergii.

Expunerea la raze UV

Soarele nu este singurul factor care este dăunător pielii, ci și razele UV de la tuburile și lămpile de la saloanele de bronzat pot cauza deshidratare, riduri și vă pot expune la riscul apariției cancerului. Este recomandat să renunțați la acest tip de obiceiuri proaste și să apreciați frumusețea tenului, fie el și nebronzat.

Stoarcerea coșurilor

Atunci când vă stoarceți coșurile, răspândiți bacteriile și riscați apariția unor cicatrici permanente pe ten. Coșurile dispar întotdeauna de la sine, așa că trebuie nu trebuie să încercați să le scoateți. Continuați cu folosirea unei loțiuni tonice pentru dezinfectare și nu veți avea probleme mai grave cu tenul.

Perioadele reduse de somn

Ați putea crede că pe măsură ce înaintăm în vârstă avem nevoie de somn din ce în ce mai puțin, însă experții spun că avem nevoie de șapte – opt ore de somn în fiecare noapte pentru o sănătate optimă. Atunci când nu ne odihnim cât trebuie, organismul nu funcționează la capacitate maximă în timpul zilei. Acest factor duce la eliberarea unei cantități mai mari de hormoni ai stresului și la scăderea cantității de colagen pe care o primește tenul.

Te-ar mai putea interesa