O piele frumoasă şi luminoasă cu 4 diete minune

Raluca Dumitrică
Exemple de alimente din dieta mediteraneeana
Peştele, ingredient de bază în dieta mediteraneeană
Diete pentru o piele minune / Totul despre mame
Peştele, ingredient de bază în dieta mediteraneeană

Să schimbăm aspectul pielii cu 4 programe alimentare!

Numărul dietelor minune care există pare să fie copleşitor, nu-i aşa? Dar să ştiți că unele dintre ele sunt cu adevărat eficiente în ceea ce priveşte frumusețea tenului. Iată o lista cu dietele care fac pielea frumoasă. Să ne lăsăm inspirate şi să  alegem ce e mai bun din fiecare!

O mare parte dintre alimentele pe care le consumăm şi care nu sunt foarte prietenoase cu corpul nostru, precum dulciurile, prăjelile, produsele procesate şi cafeaua, sunt responsabile şi  modul în care pielea noastră se transformă. Alimentele enumerate conţin fie zahăr şi sare în exces, fie grăsimi săturate şi hidrogenate care usucă pielea, o fac mai sensibilă la apariţia coşurilor şi a iritaţiilor sau îi dau un aspect tern. Nu trebuie să uităm că, acestor dezavantaje, li se mai adaugă unul la fel de neplăcut: îmbătrânirea prematură.

Antioxidanţi, grăsimi bune şi fibre, toate pentru o piele frumoasă

Problemele de mai sus pot fi eliminate cu ajutorul dietei potrivite şi al unui stil de viaţă echilibrat. Nu trebuie să uităm niciodată de principalele categorii de alimente care contribuie la o piele frumoasă, pe lista acestora aflându-se antioxidanţii din fructe şi din legume (vitamina A, viamina C şi vitamina E), grăsimile bune (omega 3 din peşte şi grăsimile monosaturate din avocado, nuci, migdale) şi cerealele integrale.

Iată 4 diete care te ajută să ai pielea frumoasă şi strălucitoare. Alege ce e mai bun din fiecare!

 1. Dieta mediteraneeană

Dieta mediteraneeană, bogată în peşte şi fructe de mare, ulei de măsline, legume şi fructe proaspete, este dieta grecilor, spaniolilor şi italienilor. Mediteraneenii mănâncă aproximativ nouă porţii de fructe şi de legume pe zi, care le aduc o cantitate foarte mare de antioxidanţi, un adevărat scut pentru probleme grave ale pielii, precum îmbătrânirea prematură şi iritaţiile. Acestora li se adaugă uleiul de măsline, bogat în fenoli ce distrug radicalii liberi care îmbătrânesc pielea, şi peştele, plin de acizi graşi omega 3, care menţin membranele celulelor puternice şi elastice şi fac ca pielea să fie fermă.

Nu sunt de neglijat nici roşiile sau vinul roşu, care conţin compuşi puternici ce blochează radiaţiile ultraviolete.

 2. Dieta vegetariană

O astfel de dietă presupune un consum ridicat de fructe şi de legume proaspete, nuci, seminţe, germeni, cereale întregi şi, bineînţeles, evitarea produselor de origine animală. Vegetarienii se pot bucura şi ei de o piele frumoasă datorită aportului mare de antioxidanţi, care neutralizează radicalii liberi ce contribuie la apariţia ridurilor sau a petelor pigmentare, dar şi de grăsimi bune.

Suplimentează grăsimile în această dietă cu seminţe de in şi uleiuri nerafinate de măsline şi de floarea soarelui, pentru a ajuta pielea să reţină apa şi să fie mai elastică.

 3. Dieta cu multe proteine şi puţini carbohidraţi

Această dietă presupune un consum mai mare de proteine şi limitarea carbohidraţilor, precum făina albă, zaharurile rafinate. Consumând puţini carbohidraţi, organismul produce mai puţin cortizol, hormon responsabil pentru apariţia coşurilor. De cealaltă parte, proteinele din cărnuri slabe şi cereale întregi ajută la formarea colagenului, care susţine fermitatea şi elasticitatea pielii. Totuşi, un consum prea mare de carne, în special de carne roşie, poate înmulţi radicalii liberi, de aceea trebuie puţină atenţie în acest sens.

Este indicat, de asemenea, să mănânci şi fructe şi legume şi să te hidratezi corespunzător.

 4. Dieta raw

Dieta raw constă în consumarea de alimente nepreparate termic: fructe şi legume crude, nuci şi seminţe, germeni, cereale întregi, uleiuri presate la rece. Aceste alimentele crude au un conţinut ridicat de apă, iar consumul lor constant ajută la eliminarea toxinelor din organism, la o hidratare mai bună şi la evitarea uscării pielii. Germenii conţin multă clorofilă, un antioxidant puternic ce apără pielea de acnee şi de puncte negre, iar cerealele conţin fibre ce favorizează digestia, un proces important care influențează în mod direct frumusețea tenului.

 

Iată care sunt cele 5 alimente cheie care încetinesc apariția ridurilor.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa