Mirosuri care ne fac fericiți

TOTUL DESPRE MAME
mirosuri

Cheia fericirii s-ar putea afla chiar sub nasul nostru. Pentru majoritatea oamenilor, un miros specific nu este doar un miros, ci o amintire. Dar, în afară de capacitatea anumitor arome de a reînvia amintiri, unele mirosuri pot avea beneficii extraordinare pentru minte și corp. Iată câteva dintre ele!

Mirosul de brad – Cercetătorii japonezi de la Universitatea din Kyoto au descoperit că mirosul de brad atenuează stările de anxietate și elimină stresul, îndemnând corpul să se relaxeze.

Mirosul de citrice – Dacă vă simțiți lipsiți de energie, mirosiți o lămâie sau o portocală – mirosul de citrice reduce stresul și crește nivelul de energie și vigilență.

Mirosul de loțiune de plajă – Dacă aroma loțiunii de plajă vă aduce aminte de zilele însorite la plajă, ei bine, nu sunteți singurii. Acest miros are un efect pozitiv asupra creierului, întrucât tindem să corelăm mirosul cu ideea de vacanță, adică o perioadă lipsită de stres, când ne simțim întotdeauna mai relaxați și mai fericiți.

Mirosul de iarbă proaspăt tăiată – Cercetătorii au descoperit că iarba eliberează un compus chimic în momentul tăierii, acel miros specific care ne face să ne simțim mai veseli și mai relaxați.

Mirosul de lavandă – Mirosul de lavandă ajută foarte mult persoanele anxioase, aroma având darul de a relaxa, de a reda optimismul și calmul. În plus, mirosul de lavandă combate durerile de cap și este ideal pentru obținerea unui somn liniștit.

Mirosul de rozmarin – Studiile au dovedit că mirosul de rozmarin crește performanțele intelectuale și ajută la împrospătarea memoriei, în special în cazul adulților.

Mirosul de mentă – Aroma uleiului de mentă generează o stare de spirit pozitivă și tonică, ajutând la revigorarea minții și corpului.

Citește continuarea pe clicksanatate.ro

Te-ar mai putea interesa