Minunile argilei cosmetice

TOTUL DESPRE MAME

Efectele principalelor 5 tipuri de argilă cosmetică

Din sertarul tău cu produse pentru frumusețe nu trebuie să lipsească argila, care are multiple întrebuințări: îndepărtează impuritățile, eliberează pielea de toxine și substanțe iritante, reduce inflamațiile, îmbunătățește circulația, absoarbe excesul de sebum și vindecă acneea.

Noi îți prezentăm cinci tipuri de argilă cosmetică, fiecare cu proprietățile sale, și trei moduri în care argila poate fi inclusă în rutina ta de frumusețe.

Argila este folosită de mii de ani pentru a vindeca diferite afecțiuni ale tenului, dar și pentru a menține pielea tânără și frumoasă. Există o varietate de tipuri de argilă, cu culori și texturi diferite, în funcție de mineralele din compoziție. Culorile argilei variază de la roșu, verde și maro până la alb, galben și chiar roz.

5 tipuri de argilă și calitățile lor

1. Argila albă este extrem de versatilă, fiind folosită în principal datorită proprietăților sale antibacteriale și exfoliante. Acest tip de argilă este indicat pentru îndepărtarea impurităților și curățarea porilor, dar și pentru regenerarea celulelor epidermei. Argila albă este potrivită pentru toate tipurile de ten.

2. Argila Fuller’s Earth este o altă argilă de culoare albă, care conține siliciu, magneziu și fier și care este folosită ca agent de iluminare a pielii. Acest tip de argilă absoarbe sebumul și se recomandă pentru ten gras, mixt, acnee sau pete. Este un ingredient excelent în măștile de față pentru ten gras.

3. Argila roșie conține peste 70 de minerale și are proprietăți antibacteriene care ajută la ameliorarea acneei. În plus, îmbunătățește circulația și are efect antiinflamator. Dacă te confrunți cu acneea, îți poți prepara de două ori pe săptămână măști pe bază de argilă roșie.

4. Argila verde (culoarea ei provine de la minerale ca fierul și magneziul) purifică tenul și absoarbe toxinele de la nivelul pielii. De asemenea, argila verde îndepărtează punctele negre și sebumul în exces, fiind indicată pentru tenul mixt sau gras. Argila verde are un efect tonic asupra pielii, lăsând-o proaspătă și revitalizată. Poate fi folosită săptămânal.

5. Argila Rhassoul are o culoare brun-roșcată și este unul dintre produsele preferate de către spa-uri. Acest tip de argilă conține minerale cum ar fi potasiu, calciu, magneziu, siliciu și sodiu și are proprietăți astringente. Argila Rhassoul îmbunătățește elasticitatea și nivelul de hidratare al pielii.

 

3 modalități de a folosi argila în tratamente cosmetice

1. Pentru măști faciale. Amestecă o cantitate mică de apă cu praful de argilă până când obții un amestec omogen. Aplică masca într-un strat subțire pe față și las-o să acționeze un sfert de oră, apoi clătește cu apă călduță. În cazul în care ai tenul uscat, lasă masca numai cinci minute și îndepărteaz-o înainte să se usuce complet.

Tot în cazul tenului uscat este recomandat să înlocuiești apa cu miere sau lapte.

2. Pentru împachetări corporale. Specialiștii spun că împachetările cu argilă pot ajuta nu numai la menținerea unui aspect frumos al pielii, ci și la slăbit. Dar cum se prepară argila pentru împachetări? Fierbe două cești de apă și adaugă un sfert de ceașcă de sare peste. Așteaptă câteva minute să se dizolve sarea și adaugă o ceașcă de argilă verde și două linguri de ulei de măsline. Poți adăuga puțină apă dacă amestecul nu a ajuns la consistența potrivită. Aplică acest amestec pe zonele cu probleme și lasă-l să acționeze jumătate de oră.

3. Pentru băi de relaxare. Argila are rol detoxifiant și relaxant. Pregătește o baie cu argilă în felul următor: amestecă două cești de argilă pudră în apa caldă din cadă, până când se dizolvă în totalitate. Bucură-te de baie cel puțin 20-30 de minute, timp în care pielea ta profită de toate beneficiile argilei.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa