Remedii împotriva căderii părului – De ce cade părul după sarcină și ce metode naturale există pentru diminuarea acestui proces?
În timpul sarcinii, veți fi încântate de grosimea și luciul pe care îl are părul vostru. Cu excepția uscării (care poate fi reparată cu ajutorul unui balsam), vă veți gândi că sarcina i-a acordat o nouă viață podoabei capilare. Însă după naștere, părul are tendința de a cădea destul de mult. Nu vă speriați, este doar o fază temporară. Mai mult, îl puteți ajuta să se refacă dacă aplicați anumite remedii împotriva căderii părului.
Într-un ciclu normal de creștere a părului, fire de păr cad în fiecare zi, dar în timpul sarcinii, nivelurile crescute de estrogen din organismul viitoarelor mămici blochează faza de creștere a părului. Părul care ar cădea în mod normal rămâne, rezultând un fir de păr mai gros și o podoabă capilară mai deasă. După ce nașteți, iar nivelul de estrogen începe declinul, tot părul care ar fi trebuit să cadă în timpul sarcinii, începe să cadă acum.
Căderea părului post-partum începe la 3-4 luni după naștere și se încheie în maxim șase luni. Însă unele femei pot avea parte de această experiență mai puțin plăcută perioade mai lungi, de până la un an. Această pierdere temporară a părului nu este datorată unor deficiențe de vitamine sau nutriție, ci pur și simplu hormonilor. Puteți încerca felurite trucuri pentru îngrijirea părului după sarcină sau remedii împotriva căderii părului.
Trucuri pentru îngrijirea părului după sarcină:
1. Utilizați un șampon și un balsam care adaugă volum coafurii. Șampoanele pentru volum conțin de obicei ingrediente precum proteine care protejează firul de păr, ajutându-l să pară mai gros. Evitați în schimb șampoanele 2 în 1, care conțin și balsam, deoarece vor face părul să pară fără volum, precum și balsamurile cu o formulă prea concentrată. În schimb, puteți folosi un balsam pentru păr fin, deoarece conține o formulă mai ușoară, care nu va lipi firele de păr de pielea capului. Este recomandat să folosiți balsamul de păr doar la vârfuri, deoarece aplicarea acestuia pe scalp va turti părul.
2. Experimentați o nouă coafură sau tunsoare. Unele tunsori pot schimba complet aspectul părului și-l pot face să pară mai des. Un stilist experimentat vă poate spune ce funcționează cel mai bine pentru voi. Multe dintre noile mămici preferă părul scurt, deoarece această tunsoare este mai ușor de aranjat, iar atunci când apare pe lume un nou membru al familiei orice perioadă de timp în plus reprezintă un avantaj real. Ca să nu mai spunem că va da impresia unui păr mai des, până când vi-l puteți lăsa din nou mai lung și-și va reveni firul de păr la grosime și nu va mai cădea la fel de mult.
3. Evitați prinderea părului în coadă de cal sau coc în perioada de după sarcină. Având în vedere că părul nu este foarte puternic în această perioadă, ar fi bine să nu-l mai supuneți unui chin suplimentar, încercând să-l prindeți în coadă sau coc. Adoptați coafuri mai lejere, evitând căderea masivă a părului.
Remedii împotriva căderii părului:
Remedii împotriva căderii părului – 1. O dietă bogată în fructe și legume este unul dintre modurile în care puteți încuraja creșterea folicului capilar, datorită suplimentului de antioxidanți și flavonoide adus organismului.
Remedii împotriva căderii părului – 2. Încercați să asigurați cantitatea necesară de proteine prin intermediul alimentelor și preparatelor pe care le consumați.
Remedii împotriva căderii părului – 3. O altă metodă naturală care vă ajută să treceți mai repede peste perioada de după sarcină, propice căderii părului, este reprezentată de multivitamine sau un supliment mineral. Puteți încerca un complex de biotină, vitamina B, vitamina C, vitamina E și zinc.