Sfaturi pentru mămici cochete. Măști naturale pentru păr gras

Iulia Mirică
masti de par

  Tratamente naturiste pentru păr gras

  Fiecare fir de păr de pe scalp are glande sebacee care produc uleiuri naturale (sebum), ducând la menținerea sănătății și strălucirii podoabei capilare. Însă, câteodată, glandele sebacee pot produce sebum în exces și transforma podoaba capilară cu care erai obișnuită într-un păr gras, fără volum sau strălucire.

  Mască naturală cu căpșune pentru păr gras

  Căpșunele sunt eficiente când vine vorba de reglarea producției sebumului de pe scalp și înlăturarea uleiului natural din păr. Acestea sunt citrice, cu un conținut bogat de vitamina C, care hrănește firul de păr și este esențială pentru sănătatea părului. De asemenea, sunt un agent natural ideal pentru controlul cantității de sebum. Ajută cu delicatețe la înlăturarea excesului de sebum acumulat pe firul de păr. Căpșunele echilibrează și pH-ul natural al scalpului și pot fi transformate într-o mască de păr perfectă pentru un păr strălucitor.

  Pentru a face masca de păr, ai nevoie de aproximativ o mână de căpșune (7 căpșune pentru părul de lungime medie), o lingură de miere și o lingură de ulei de cocos. Se amestecă ingredientele cu ajutorul unui blender sau al unui procesor de alimente, până când se formează un piure fin. Se aplică masca pe părul umed, pornind de la rădăcină până la vârfurile firelor de păr. Se lasă să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute. Se clătește bine părul cu apă caldă. Vei avea nevoie de un ingredient natural de hidratare alături de căpșune, pentru a evita uscarea părului, deoarece aceste fructe sunt în general folosite pentru părul foarte uleios.

  Mască naturală cu iaurt pentru păr gras

  Iaurtul are un conținut bogat de antioxidanți, vitamine, calciu și proteine. Acest aliment este, de asemenea, și un agent natural de hidratare, care este recomandat pentru părul gras, uleios, pentru abilitatea sa de a îndepărta excesul de ulei de pe scalp și de pe firul de păr. Poate fi combinat cu alte ingrediente naturale, cum ar fi banane, pentru o îngrijire hidratantă suplimentară, sau căpșune pentru a remedia excesul de sebum.

  Pentru a face această mască, vei avea nevoie de 1/2 cană de iaurt (sau mai puțin, în funcție de volumul și lungimea părului), o linguriță de oțet de mere și o linguriță de miere. Se amestecă toate ingredientele într-un bol. Se masează pasta formată pe scalp, începând de la rădăcina firelor de păr, până la vârfuri. Se lasă să acționeze pentru cel puțin 15 minute, după care se clătește cu apă călduță. Se spală părul în mod obișnuit cu șampon, pentru a scăpa de mirosul de iaurt. Este recomandat să folosești doar iaurt probiotic natural sau unul făcut în casă.

  Mască naturală cu ou pentru păr gras

  Ouăle au un conținut bogat de proteine și grăsimi. Proteina conținută în ouă este cea mai bună proteină, calitativ vorbind, pe care o vei găsi vreodată în orice aliment. Această mască va regla excesul de sebum și va face părul moale.

  Pentru a prepara această mască, se folosesc 2 albușuri de ou, o cană cu iaurt sau lapte, puțină zeamă de lămâie și 2 linguri de ulei de măsline. Se amestecă bine toate ingredientele într-o bol, cu ajutorul unui mixer sau al unui tel. Se masează bine masca pe pielea capului, pornind de la rădăcina părului până la vârfuri. Se lasă să acționeze pentru 15 minute, timp în care se acoperă capul cu o cască de duș. Se clătește scalpul și părul cu apă călduță, nu fierbinte. Se spală părul cu șampon, pentru o curățare finală și pentru a scăpa de mirosul de ou.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa