Măşti naturale pentru întărirea firului de păr

Iulia Mirică

Ce măști naturale puteți folosi pentru a întări firele de păr?

Există variate măști naturale și organice pentru păr care întăresc firul de păr. Prepararea acestor măști naturale acasă nu numai că este foarte ieftină, ci este și foarte ușoară, având nevoie doar de câteva ingrediente simple. Cu ajutorul nutrienților puternici, veți reuși să obțineți un păr sănătos și mai puternic.

Mască naturală cu banane

Bananele se găsesc pe întreg parcursul anului, fiind bogate în potasiu, vitamine, antioxidanți și uleiuri naturale. Măsca de păr cu banane hidratează firul de păr, consolidându-l și prevenind despicarea vârfurilor. Iată ce trebuie să faceți pentru a menține elasticitatea naturală a părului și a întări firele de păr! Aveți nevoie de două banane coapte, o lingură de ulei de cocos, o lingură de ulei de măsline și o lingură de miere. Bananele se pasează bine, până obțineți o pastă omogenă. Adăugați mierea, uleiul de cocos și uleiul de măsline și amestecați până când se amestecă ingredientele. Întindeți această mască pe păr și lăsați-o să acționeze pentru cel puțin cinci minute. Clătiți bine cu apă caldă. După aceea, pieptănați părul, pentru a vă asigura că nu rămân resturi de mască în el. Mai clătiți încă o dată.

Mască naturală cu cocos

Această mască naturală pentru păr cu cocos este perfectă pentru părul uscat și rebel. Elementele sale hidratante fac părul mătăsos și strălucitor, fiind un excelent ajutor în cazul părului casant. De asemenea, părul va avea și mai mult volum. În momentul când preparați această mască, aveți nevoie de o parte de ulei de măsline la două părți de ulei de cocos. Amestecați ingredientele și aplicați masca de la rădăcina părului spre vârfuri. După ce o aplicați, țineți părul acoperit cu o cască de duș. Lăsați-o pentru o jumătate de oră, iar pentru rezultate mai bune lăsați-o peste o oră. După aceea, clătiți părul cu un șampon pe bază de plante. Această mască nu numai că vă va face părul mai moale și mai strălucitor, ci va și hidrata părul uscat.

Mască naturală cu avocado

Fructul de avocado este excelent pentru părul deteriorat, care se rupe ușor. Pur și simplu pasați un avocado cu o linguriță sau două de ulei de măsline. Separați părul în patru secțiuni – două în sus și două în jos – iar cu ajutorul unei pensule de vopsea aplicați amestecul pe fiecare secțiune de păr, începând cu primele două de jos. Odată ce întregul scalp este acoperit de mască, precum și podoaba capilară, puneți o cască de duș peste și lăsați-o timp de aproximativ jumătate de oră. După această perioadă, clătiți părul și spălați-l cu un șampon mai puțin concentrat. Dacă aveți părul gras, nu aplicați această mască pe scalp sau la rădăcini, ci de la 3-4 centimetri spre vârfuri.

Mască naturală cu ulei de jojoba

Uleiul de jojoba nu ar trebui să lipsească din baie. Puteți să-l luați de la orice magazin cu produse alimentare sănătoase și nu e nevoie decât de câteva picături aplicate pe scalp, dacă aveți părul aspru, și masat până ajunge la vârfuri. Se aplică doar la vârfuri dacă aveți părul gras. Asigurați-vă că ați clătit bine părul înainte să vă ștergeți cu prosopul. Puteți adăuga câteva picături de ulei de jojoba și în șampon pentru stimularea beneficiilor hidratante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa