Măşti de vară pentru toate tipurile de ten

Iulia Mirică

3 măști de vară naturale

În acest sezon veți avea nevoie de o îngrijire facială mai specială, așa că v-am pregătit câteva măști de vară pentru toate tipurile de ten. În afară de procesul de deshidratare a pielii, vremea călduroasă creează și alte probleme pentru piele cum ar fi excesul de sebum, porii măriți, îmbătrânirea prematură și pigmentarea pielii.

Păstrați-vă pielea sănătoasă și hidratată în timpul verii, în confortul propriei locuințe, cu aceste măști de vară!

1. Mască de vară cu avocado și miere

Masca de avocado și miere este perfectă pentru a restabili umiditatea din piele. În combinație cu uleiul de cocos, care hidratează, în timp ce mierea repară pielea uscată și fără strălucire, fructul de avocado oferă nutriție pentru piele și un parfum proaspăt.

Ingrediente pentru mască de avocado și miere:

1/2 fruct de avocado copt
1/2 linguriță de ulei de cocos
2 linguri de miere

Preparare:

Fructul de avocado se pasează cu ajutorul unui blender, până când obțineți o pastă cu o textură cremoasă și fină. Peste, se adaugă mierea și uleiul de nucă de cocos. Se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de 15 minute, până când se usucă. Se spală cu apă călduță și se tamponează fața cu un prosop.

2. Mască de vară cu lămâie și căpșune

Temperaturile ridicate duc la îngrășarea tenului și deschiderea porilor. Acest lucru ne face să arătăm obosite și epuizate tot timpul. Căpșunele conțin acid salicilic, care este perfect pentru micile erupții ale pielii. Lămâia strânge porii pielii și ne oferă o senzație răcoritoare.

Ingrediente pentru mască de lămâie și căpșune:

piure de căpșune
2 linguri de suc de lămâie
1 lingură de iaurt
1 lingură de miere

Preparare:

Căpșunele se pasează, însă nu cu ajutorul unui blender, ci manual. Trebuie să obțineți o pastă care poate fi aplicată pe față, nu suc de căpșune. Se amestecă toate ingredientele, până când se integrează în pasta de căpșune. Se aplică uniform pe față. Stați întinse pe spate cât timp își face efectul masca. Se clătește fața cu apă rece.

3. Mască de vară cu fulgi de ovăz

Această mască de fulgi de ovăz este perfectă pentru a calma pielea iritată. Este, de asemenea, eficientă și în tratarea problemelor pielii, cum ar fi eczemele, coșurile, erupțiile și multe altele, atunci când este amestecată cu miere și iaurt. Are proprietăți antibiotice și calmante, fiind masca perfectă de relaxare după o zi cu temperaturi ridicate.

Ingrediente pentru mască de fulgi de ovăz:

1/3 cană de fulgi de ovăz
1/2 ceașcă de apă fierbinte
1-2 linguri de iaurt
1 lingură de miere

Preparare:

Se amestecă fulgii de ovăz împreună cu apa fierbinte, până se umflă și devin moi. Apoi, se adaugă mierea și iaurtul și se amestecă toată compoziția cu ajutorul unui blender. Trebuie să obțineți o pastă care poate fi ușor aplicată și aplicați-o uniform pe față sau pe eczeme. Se lasă pe față aproximativ 15-20 de minute, cât timp vă relaxați. Se clătește și se tamponează ușor fața cu un prosop. Această mască poate fi utilizată și pentru axile, gât și alte părți ale corpului.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa