Măști de păr cu ulei de cocos

Iulia Mirică
ulei-de-cocos-totul-despre-mame

  Tratamente naturale cu ulei de cocos

  Uleiul de cocos începe să devină din ce în ce mai popular, datorită marii varietăți de utilizări și beneficii pentru organism pe care o are. De la gătit la hidratarea pielii, acest ulei de cocos se află în fruntea listei de alternative naturale folosite pentru îmbunătățirea sănătății și stării de bine. Una dintre cele mai cunoscute și apreciate utilizări ale uleiului de cocos este în domeniul îngrijirii eficiente a podoabei capilare, existând mai multe modalități pentru a-i folosi atributele în acest sens. Puteți stimula creșterea părului, îmbunătăți firele de păr deteriorate sau descurca părul mult mai ușor cu ajutorul acestui ulei minune. Iată ce tratamente naturale pe bază de ulei de cocos puteți face și voi acasă, fără prea multe bătăi de cap sau o cheltuială suplimentară la salon!

  Mască de păr cu ulei de cocos (balsam pentru păr)

  Datorită faptului că este compus în principal din acizi grași, acest ulei pătrunde mai adânc și mai rapid în firul de păr decât alți umidificatori. Se folosește pentru a repara vârfurile despicate, hidratarea scalpului și obținerea unei străluciri sănătoase a părului. Înainte de a-l aplica, se spală părul și se lasă să se usuce natural. Între timp, se adaugă o cantitate mică de ulei de cocos într-un bol. Se așază bolul într-un vas mai mare, în care turnați apă fierbinte, astfel încât bolul mai mic să fie parțial scufundat. Când se topește uleiul, se masează ușor cu ajutorul degetelor pe păr, după care se periază. Se pune o cască de duș sau un prosop mic pe cap și se lasă să acționeze pentru cel puțin 30 de minute. Se clătește părul cu șampon.

  Mască de păr cu ulei de cocos și miere (păr deteriorat)

  Această mască este perfectă pentru părul deteriorat. Fie că este vorba de instrumentele folosite pentru uscare, produse sau vremea nepotrivită, masca de păr cu miere și ulei de cocos este perfectă pentru repararea și hidratarea părului deteriorat. Ca să beneficiaţi de proprietățile sale, se amestecă împreună 1 lingură de ulei de cocos organic, 1 lingură de miere ecologică într-un bol. Se topește puțin amestecul la bain-marie și se aplică pe părul umezit în prealabil. Se strânge părul într-un coc și se lasă masca să acționeze pentru 30-40 de minute. Se spală părul în mod obișnuit cu șampon și se folosește și balsam.

  Mască de păr cu ulei de cocos și avocado (creșterea părului)

  Puteți să folosiți uleiul de cocos și pentru creșterea părului. Evitarea aditivilor și impurităților poate contribui la stimularea creșterii părului, însă uleiul de cocos evită toate aceste probleme ale părului și rezolvă eficient. Trebuie să luaţi puțin ulei de cocos (în funcție de lungimea părului) și să-l încălziţi timp de 10-15 minute la bain-marie, până când se transformă în ulei lichid. Se răcește câteva minute, după care se masează pe firul de păr, de la rădăcină către vârfuri. Se ia jumătate de avocado copt și se pasează, până când se obține o pastă fină. Se aplică această pastă pe scalp și vârfuri. Se lasă să acționeze masca pentru 15-20 de minute, după care se clătește părul cu șampon și apă.

  Citeşte şi:
  Mască de față cu turmeric (curcuma)
  Cele mai bune produse pentru hidratarea pielii
  Cât de des trebuie să te speli pe păr?
  Cum să ai un păr strălucitor dacă îl vopsești des

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa