Măști cu ulei de ricin în funcție de tipul părului

Iulia Mirică
ulei-de-ricin-par-totul-despre-mame

  Tratamente naturale cu ulei de ricin

  Probabil că ai auzit deja de acest faimos ulei de ricin, binecunoscut pentru proprietățile sale medicinale, fiind folosit adesea în tratamente pentru păr.

  Uleiul acesta are o compoziție chimică unică, conținând vitamina E, acizi grași omega-6, minerale și proteine, toate acestea fiind importante pentru păr și scalp.

  Vestea bună este că e foarte ușor să utilizezi uleiul de ricin în măștile speciale pentru păr. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să găsești uleiul de ricin potrivit. Dacă nu ești sigură ce tip de ulei să cumperi pentru tratamentul părului, vorbește cu un farmacist. Nu cumpăra orice fel de ulei de ricin, deoarece există două tipuri de ulei de ricin. Cel natural este presat la rece și are un aspect galben pal. Este cel recomandat pentru tratamentele de înfrumusețare.

  Ulei de ricin pentru vârfuri despicate

  Uleiul de ricin este cunoscut pentru faptul că ține vârfurile despicate sub control, în momentul când este folosit ca balsam. Acest lucru se datorează substanțelor nutritive conținute de uleiul de ricin (vitamina E, acizi grași omega-6, aminoacizi esențiali), care intră în firele de păr uscate și deteriorate. Pentru a preveni despicarea vârfurilor, se amestecă ulei de ricin cu ulei de măsline sau de jojoba, după care se aplică pe păr și se distribuie uniform. Se spală normal părul.

  Ulei de ricin pentru păr lipsit de strălucire

  Datorită capacității uleiului de ricin de a oferi firului de păr un strat de protecție, poate fi folosit pentru a reda strălucirea părului și pentru a reflecta mai mult lumina. Pentru a face părul mai strălucitor, folosește uleiul de ricin ca un tratament cu ulei fierbinte sau balsam o dată pe săptămână. Asigură-te că nu-l folosești prea des, pentru a nu avea un scalp uleios.

  Ulei de ricin pentru hidratarea și îngroșarea firelor de păr

  Acizii grași omega-6 din uleiul de ricin pot ajuta la prevenirea uscării firului de păr. Consumul regulat al acestui tip de ulei poate ajuta, de asemenea, la îngroșarea firului de păr. Cel mai bine este să folosești ulei de ricin nerafinat ca tratament cu ulei fierbinte sau să masezi scalpul, pentru a stimula creșterea părului. Se lasă pe păr peste noapte și se acoperă capul cu o cască de duș. Se spală bine în dimineața următoare.

  Cât de des ar trebui să folosești ulei de ricin și în ce cantitate?

  Dacă obiectivul tău este de a trata căderea părului, va trebui să aplici uleiul de cel puțin două ori pe săptămână, însă poți repeta și de 3 sau 4 ori săptămânal, timp de câteva săptămâni. Când vine vorba de vârfurile despicate și de părul fără strălucire, este recomandat să folosești uleiul o dată pe săptămână, în cantități reduse (o picătură cât o boabă de mazăre).

  Citește și:
  Cum poți folosi uleiul de argan?
  Măști de păr cu ulei de cocos
  Cât de des trebuie să te speli pe păr?

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa