Mască naturală cu banane și avocado

Iulia Mirică
banane-si-avocado-totul-despre-mame

  Tratament perfect pentru tenul uscat – mască naturală cu banane și avocado

  Această mască naturală cu banane și avocado nu conține produse chimice și ingrediente sintetice, transformând-o într-un tratament mai bun decât cele regăsite în magazinele cu produse cosmetice. Rar poate produce iritații ale pielii, este ieftină și poate fi ușor preparată la domiciuliu, folosind ingrediente naturale, care pot fi achiziționate din majoritatea piețelor și supermarketurilor.

  Măștile pe bază de avocado sunt perfecte pentru persoanele cu pielea predispusă la acnee, precum și pentru cei cu pielea uscată sau sensibilă. Masca aceasta cu avocado și banane poate pătrunde în straturile interioare ale pielii, pentru a da elasticitate chiar și pielii extrem de uscate.

  Va face minuni și când vine vorba de încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a face această mască naturală, care curăță porii și calmează pielea uscată!

  Ingrediente pentru mască de față cu banane și avocado:

  1 avocado copt
  1 banană coaptă
  2 linguri de ulei de măsline
  1 lingură de miere

  Modalitate de preparare a măștii naturale cu banane și avocado:

  1. Cu ajutorul unei linguri, se scoate pulpa dintr-un avocado tăiat transversal pe jumătate. Pulpa se adaugă într-un procesor de alimente, alături de banana decojiră și feliată în prealabil. Se combină împreună cu uleiul de măsline și mierea și se pasează bine, până când obții o compoziție omogenă.

  2. Înainte de a aplica această mască, se curăță fața. Dacă folosești loțiune tonică, este recomandat să o faci înainte de a aplica masca. Se întinde pasta formată pe față și pe gât. Dacă zona din jurul ochilor este sensibilă, evită aplicarea acolor. Se lasă să acționeze pentru 15-20 de minute. Poți citi, asculta muzică sau orice altă activitate care te relaxează pentru un tratament de răsfățare complet. După ce trece timpul de așteptare, se clătește fața cu apă călduță.

  Citește și:
  Cum să-ți faci o cremă anticelulitică acasă?
  Măști hidratante pentru un ten uscat
  Cum poți folosi uleiul de argan?

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa