Mască de față cu argilă: 3 rețete pentru mame grăbite

Iulia Mirică
masca de fata cu argila totul despre mame

  3 tratamente naturale cu argilă pentru un ten strălucitor și fără acnee

  Dacă ai tenul gras sau predispus la acnee, măștile cu argilă nu ar trebui să lipsească din rutina ta de îngrijire a feței. Argila este 100% naturală, fiind bogată în minerale naturale precum calciu, fier, magneziu, siliciu sau sodiu, iar tratamentele pe bază de argilă redau luminozitatea pielii, curăță în profunzime și revitalizează tenul.

  Noi îți propunem trei tratamente naturale care vor face minuni pentru tenul tău. Încearcă rețetele de mai jos și spune-ne care dintre ele a avut cel mai puternic efect (și nu uita să îți faci poze amuzante!)

  1. Mască de față cu argilă și fulgi de ovăz

  Fulgii de ovăz se recomandă pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea sensibilă, deoarece ovăzul are propritetăți saponine, de curățare blândă a tenului. Uleiul de arbore de ceai este cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, acesta fiind folosit pentru multe probleme, de la tratarea acneei la îndepărtarea mătreții.

  Pentru a prepara această mască, vei avea nevoie de o lingură de argilă, una-două linguri de apă, o lingură de pudră de fulgi de ovăz, patru picături de ulei de arbore de ceai. Se combină argila și ovăzul măcinat fin într-un castron mic de sticlă. Se adaugă suficientă apă pentru a face o pastă de constistența brânzei tartinabile. Se adaugă cele patru picături de ulei de arbore de ceai și se amestecă bine. Se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de 10-15 minute. Se spală apa cu față călduță și se tamponează cu un prosop.

  2. Mască de față cu argilă și miere

  Mierea are proprietăți antibacteriene și antioxidante, se luptă cu acneea și previne îmbătrânirea prematură a pielii. Mierea de albine, de asemenea, deschide în mod natural porii și redă strălucirea tenului.

  Pentru a prepara această mască, ai nevoie de o lingură de argilă, o lingură de apă, o lingură de miere organică. Se combină într-un bol mic de sticlă argila, mierea și apa, până când obții o compoziție omogenă. Se aplică de față și se lasă să acționeze pentru aproximativ 10-15 minute. Pentru a îndepărta masca, se spală fața cu apă caldă și se șterge ușor, prin tamponare, cu un prosop moale.

  Mască de față cu argilă și iaurt pentru calmarea tenului

  Acidul lactic din iaurt ajută la exfolierea pielii și la strângerea porilor. Iaurtul are, de asemenea, proprietăți anti-bacteriene și anti-fungice.

  Pentru a face masca pe bază de iaurt, vei avea nevoie de o lingură de argilă, o lingură de iaurt simplu (preferabil de casă). Într-un bol de sticlă, se amestecă împreună argila cu iaurtul, până când devin o pastă cu o textură omogenă. Se aplică pe față și se lasă să acționeze pentru 10-15 minute. Se spală fața cu apă călduță și se tamponează cu un prosop, pentru a șterge picăturile de apă.

  Dacă ești în căutare de tratamente naturale pentru un păr frumos și sănătos, iți propune 3 măști naturale pentru păr uscat.

  Dă-ne like și pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce scriem!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa