Masca cu roşii are efecte-minune

TOTUL DESPRE MAME

  Vara este foarte generoasă cu noi şi ne face cadouri peste cadouri: soare, fructe coapte la soare şi parfumate şi legume arătoase şi gustoase.

  Şi, cum fructele şi legumele sunt cele mai delicioase şi sănătoase ingrediente ale reţetelor noastre de frumuseţe, nu trebuie decât să le punem în coşul nostru de cumpărături şi să începem răsfăţul. După ce am vorbit despre virtuţile caiselor şi ale pepenilor, haideţi să vorbim despre ce conţin mult îndrăgitele roşii şi să aflăm de ce ar trebui să ne preparăm o mască cu roşii o dată pe săptămână.

  Roşiile conţine licopen, un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi din organism şi o armă imbatabilă în tratatrea problemelor pielii. De asemenea, roşiile mai conţin vitamina C şi vitamina A care redau strălucirea tenului şi au proprietăţi astringente.

  Efectele-minune ale roşiilor:

  1. Roşiile curăţă eficient porii, îndepărtând murdăria şi celulele moarte de la suprafaţa pielii. Sucul de roşii acţionează ca un astringent natural, micşorând porii măriţi.

  2. Roşiile contribuie la dispariţia punctelor negre, hidratează în profunzime şi, în cazul tenului gras, reduc aspectul uleios al pielii. Roşiile echilibrează PH-ul pielii şi tratează iritaţiile şi roşeaţa.

  3. Roşiile ajută la vindecarea acneei. Rezultatele nu apar pe moment, dar aplicarea regulată a unei măşti cu roşii are unefect pozitiv. De asemenea, pielea va fi mai suplă şi mai elastică deoarece roşiile stimulează producţia de colagen.

  2 reţete de măşti cu roşii

  1. Mască pe bază de roşii şi avocado pentru un ten strălucitor. Combină un sfert de ceaşcă cu suc de roşii cu tot cu pulpă, o lingură de suc de lămâie şi o ceaşcă de avocado mărunţit. Amestecă ingredientele într-un bol până când se formează o pastă cremoasă. Aplică masca pe faţă, las-o să acţioneze timp de 15 minute şi clăteşte-te cu apă călduţă. Dacă tenul tău are tendinţe de îngrăşare, poţi adăuga o linguriţă de mălai.

  2. Mască pe bază de roşii şi ovăz pentru tratarea petelor. Taie o roşie şi amestec-o cu o linguriţă de suc de lămâie şi o linguriţă de fulgi de ovăz. Pune ingredientele în blender şi mixează-le până obţii o pastă. Aplică masca pe faţă şi pe gât, las-o să acţioneze timp de 10 minute şi îndepărteaz-o cu apă călduţă.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa