Make-up Concept for Moms, o joacă frumoasă şi cu efect imediat

Raluca Dumitrică
Machiaj mame | Totul despre mame

Cu Sînziana Iaru, machiajul devine mai mult decât culoare şi formă

Machiaj mame | Totul despre mame
Sunt momente în care machiajul poate face minuni!

Dacă la întâlnirea cu Gabi Urdă am avut emoţii maxime în mod special din pricina numărului mare de haine care stau la mine-n dulap şi care eram sigură că va constitui un măr al discordiei între mine şi stilist, întrevederea cu make-up artist-ul Sînziana Iaru, unul dintre specialiştii primei campanii Parenting PR intitulată “Esti unică. Alege personalizat”, a fost cumva la extreme. Trusa mea de machiaj este mică-micuţă, iar în afară de rimel, ruj sau gloss şi fond de ten nu ai ce să găseşti în ea. Explicaţia acestei limitări cosmetice personale o cunosc prea bine, şi nu de ieri, de azi. Ea e dată de faptul că ceea ce posed la nivel de cunoştinţe în domeniul machiajului este atât de redus, încât teama de greşeli majore care să mă facă să arăt ca un clovn sau ca o păpuşă de porţelan peste care s-a aşezat un praf gros m-a împiedicat să zăbovesc mai mult pe raionul de beauty din magazine. Dar asta nu înseamnă că n-am visat mereu la cum ar fi să mă machieze şi pe mine un specialist, aşa că întâlnirea cu Sînziana a venit ca o mănuşă!

Aparenţele înşală

Deşi vă spun cu mâna pe inimă că Sînziana a arătat la întrevederea noastră ca scoasă din cutie, ceea ce m-a făcut să am senzaţia că va fi o persoană greu de abordat, n-a lăsat nicio clipă ca înfăţişarea ei impecabilă să pună un zid între noi. Cu un zâmbet molipsitor şi voce foarte caldă, mi-a creat pe loc un sentiment de relaxare şi a cucerit-o iremediabil pe fetiţa mea cea mică, „norocoasa” ce a asistat la întreaga sesiune de machiaj, aşa cum i-au spus surorile mai mari, care erau la şcoală.

După mici explicaţii tehnice care mi-au întărit ideea că machiajul este o combinaţie între artă şi matematică şi care mi-au confirmat sau infirmat ceea ce ştiam despre make-up, Sînziana mi-a mai spus că, oricât de reuşit ar fi, machiajul nu trebuie să te poarte pe tine, ci tu trebuie să porţi machiajul. Aici m-am împăunat puţin în sinea mea, pentru că e ceva în care cred foarte mult, iar analogia cu hainele este perfectă în acest caz. Tot ea mi-a mai zis că, deşi machiajul ales e minimalist şi nu unul extravagant, de petrecere, dacă ieşi din casă încrezătoare, asta e tot ce contează.

Machiajul e o posibilă metodă terapeutică

Şedinţa de machiaj derulată sub titulatura “Make-up Concept for Moms” m-a făcut să mă gândesc şi dacă nu cumva machiajul, în funcţie de cât de tare se pliază pe personalitatea cuiva, poate fi perceput şi ca metodă terapeutică. El poate funcţiona foarte bine ca boost de încredere la o proaspătă mamă, ce poate că nu mai are acea siguranţă de sine ca dinainte de sarcină şi care simte că fluctuaţiile de greutate, lipsa somnului şi prezenţa grijilor şi a necunoscutului pot lăsa urme şi pe chipul său. De aceea, o întâlnire particularizată cu un make-up artist deschis la toate aceste probleme, mai ales prin prisma faptului că a trecut la rândul său prin experienţa maternităţii, poate fi benefică. Spre exemplu, Sînziana nu a venit în cazul meu cu o reţetă universal valabilă, ci cu o variantă personalizată, iar pe mine m-a machiat aşa cum şi-a imaginat că s-ar potrivi personalităţii mele şi momentului în care mă aflu.

Sunt unică!

Sinziana Iaru | Totul despre mame
Make-up concept for moms by Sinziana Iaru

În urma întâlnirii cu Sînziana am căpătat mai mult curaj şi pot spune că deja am o listă mică, de începător, pe care să o iau cu mine la următoarea vizită din magazine. Pe ea se află o pudră translucidă, o apă termală (şi de data asta o s-o cumpăr pentru mine, şi nu pentru schimbatul scutecelor copiilor!), un anticearcăn şi un creion de conturat buzele. Cu ajutorul lor o să încerc şi eu să mă joc mai mult şi să-mi pun în evidenţă anumite zone ale feţei. Ştiu, însă, că vor fi şi zile în care n-am să fac asta şi o să pot ieşi lejer din casă doar cu o cremă hidratantă de faţă aplicată pe chip, pentru că eu am încredere deplină în Raluca cea unică, cu sau fără machiaj!

Campania “Eşti unică. Alege personalizat” inițiată de Ana Nicolescu și Ioana Predoiu prin Parenting PR îşi propune să scoată în evidenţă faptul că fiecare dintre noi are resursele necesare sa fie „amazing” cu ce a fost înzestrată de natură şi cu ce are la îndemână prin casă. Cei 4 specialişti din domenii diferite implicaţi în acest proiect, Gabi Urdă, consilier vestimentar, ce vine cu conceptul “Shopping la tine în şifonier”, Sînziana Iaru, make-up artist, care se ocupă de “Make-up concept for moms” şi care vine acasă la mame, le arată cum să-şi pună în evidenţă trăsăturile, cu fardurile lor, cu lumina din propria casă, Dr. Ruxandra Constantina, ce va fi “Doctor pentru supermame”, şi Claudia Buneci, consilier în nutriţie, al cărei concept este “Green-up your life”, au menirea de le a aduce mai multă bucurie mamelor, care îşi pot acorda timp personal zilnic, bine manageriat, potrivit bugetului fiecăreia şi în completarea activităţilor stufoase zilnice.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa