Machiaj pentru ochii verzi. Ce nuanțe ți se potrivesc cel mai bine

Raluca Dumitrică
machiaj pentru ochii verzi femeie
Cauți un machiaj pentru ochii verzi? Încearcă un machiaj special, asortând nuanţele de farduri cu nuanţa naturală a irisului.
machiaj pentru ochii verzi femeie
Cauți un machiaj pentru ochii verzi? Încearcă un machiaj special, asortând nuanţele de farduri cu nuanţa naturală a irisului.

Machiaj pentru ochii verzi. Pot fi evidenţiaţi printr-un machiaj ales cu grijă

Ai ochii verzi? Încearcă un machiaj pentru ochii verzi, asortând nuanţele de farduri cu nuanţa naturală a irisului. Trebuie să faci acest lucru pentru că ochii verzi au nuanţe diferite. Unii bat în albastru, alţii sunt verde smarald, iar alţii au o nuanţă de verde cu irizaţii galbene.

Machiaj pentru ochii verzi – Auriu pentru zi, violet pentru seară

Un lucru este clar, indiferent de verdele pe care îl ai, ar trebui să te consideri o norocoasă! Mai rari decât cei albaştri, ochii verzi sunt deosebiţi, iar machiajul nu trebuie să fie prea complicat, pentru că vor ieşi în evidenţă oricum. O veste bună în cazul ochilor verzi este că paleta cromatică pentru aceştia este destul de largă.

Machiaj pentru ochii verzi – aplică nuanţe diferite în funcţie de tonul lor

Deoarece ochii verzi pot avea tonuri diferite, ţine cont de acest aspect atunci când alegi fardurile. Alegerea trebuie făcută ca să amplifici culoarea irisului, nu să o diminueze.

Machiaj pentru ochii verzi cu nuanţe de smarald şi ochii cu subtonuri albastre

Fardurile potrivite: prună, violet, brun, cupru şi auriu.
Truc: Un machiaj smokey eyes cu nuanţe diferite de violet este alegerea optimă pentru un machiaj de seară. Nuanţele de violet se potrivesc cel mai bine ochilor verzi pentru că sunt complementare cu verdele. Nu-ţi place violetul? Atunci poţi merge şi pe nuanţe de gri închis, combinat cu negru.

Ce mai poţi să faci este să-ţi conturezi ochii cu un eyeliner cu particule strălucitoare, în nuanţe de auriu sau de cupru. Evită, totuşi, eyelinerul negru, pentru că acesta poate fi destul de dur. Alege în loc unul brun sau gri, într-un machiaj de zi. O mascara maron este o idee la fel de bună.

Machiaj pentru ochii verzi cu subtonuri de galben

Fardurile potrivite: levănţică, mov cu subtonuri roz, violet deschis sau brun cu subtonuri roz.

Truc: Evită fardurile cu subtonuri argintii, ca ochii să nu fie prea „şterşi”. Cheia unui machiaj perfect, care evidenţiază culoarea ochilor, este să combini foarte bine culorile, astfel încât, să nu se poată distinge deloc trecerea dintre ele.

Lucruri de evitat într-un machiaj pentru ochii verzi

O regulă generală este să eviţi nuanţele de albastru. Ai liber, însă, la fardurile în culori verzi dar doar dacă sunt în nuanţe închise. Nici argintiul nu este o idee foarte bună, pentru că nu se „asortează” deloc cu verdele. În cazul în care vrei să foloseşti nuanţe metalizate, atunci alege auriul şi bronzul, care sunt extraordinare pentru ochii verzi.

Află care este cel mai potrivit machiaj pentru ochii căprui.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa