Machiaj pentru ochi albaştri. Cum să le pui în evidență frumusețea

Raluca Dumitrică
Machiaj pentru ochi albaștri femeie tânără
Dacă vrei un machiaj pentru ochi albaştri care să le pună în evidență frumusețea, folosește culorile brun, teracota, cupru, roz sau piersică.

Machiaj pentru ochi albaștri. Cum să le pui şi mai mult în evidență frumuseţea

Ai ochi albaştri? Atunci ar fi bine să ştii că un machiaj pentru ochi albaştri bine făcut ar trebui să le evidenţieze frumos culoarea. În cazul în care fardul contrasteaza neplăcut cu irisul sau face că ochii să arate prea „şterşi”, înseamnă că n-ai ales tonurile potrivite. Iată care sunt acestea!

Optează pentru culori complementare şi uită de… albastru!

Un machiaj pentru ochi albaştri este puţin mai dificil pentru că acest tip de ochi este puţin mai pretenţios şi necesită o grijă mai mare în momentul în care treci la fardarea lor.

Machiaj pentru ochi albaştri şi o prima regulă: fără albastru!

La un machiaj pentru ochi albaștri trebuie să aplici regula următoare: este recomandat să eviţi nuanţele de albastru pentru că nu contrastează plăcut cu irisul tău albastru. Unii make-up artişti, însă, spun că poţi folosi aceste nuanţe de albastru într-un machiaj pentru ochi albaştri dacă acestea sunt în constrast cu irisul. În situaţia în care ai ochi albaştri deschis, poţi să foloseşti farduri albastre în tonuri închise (de exemplu navy), dar nu uita că ar trebui să fii totuşi destul de avanasată într-ale machiajului ca să nu greşeşti.

Culorile indicate pentru ochii albaştri

Culorile potrivite într-un machiaj pentru ochi albaștri: brun, teracota, cupru, roz, piersică şi culori naturale. Acestea îţi vor intensifica şi mai mult culoarea naturală.

Truc: Nu neglija nici fardul de ochi mov; un lila light este indicat pentru un machiaj de zi, în timp ce o nuanţă de prună poate fi o alegere foarte bună pentru un machiaj de seară. Seara mai poţi încerca şi fardurile metalizate; atât auriul, cât şi argintiul, fac ca ochii albaştri să fie mai puternici.

Ponturi de machiaj pentru ochi albaştri

Smokey eyes
Smokey eyes este un machiaj de seară foarte potrivit. Combină nuanţe diferite de gri închis sau de violet pentru a accentua privirea. Totodată, poţi folosi o mascara albastru închis dacă îţi conturezi ochii cu un eyeliner gri sau negru.

Eyeliner dramatic
Foloseşte un eyeliner negru, îngroşat, pentru un look dramatic şi cu siguranţă va capta atenţia tuturor. Dacă vrei, totuşi, un machiaj mai potolit, de zi, optează şi pentru farduri mate (în special, cele neutre) şi foloseşte obligatoriu un strat de mascara, că să-ţi evidenţiezi ochii.

Truc: Când îţi machiezi ochii puternic, lasă buzele cât mai simple! Este recomandat să optezi pentru un ruj mat într-o nuanţă de piersică sau de roz pal.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa