Machiaj pentru ochii căprui. Descoperă cea mai potrivită paleta cromatică

Raluca Dumitrică
machiaj pentru ochii căprui femeie
Ce culori folosim într-un machiaj pentru ochii căprui închişi şi deschişi? Truc: fă tot felul de experimente combinând un fard nude cu un eyeliner metalic.
machiaj pentru ochii căprui femeie
Ce culori folosim într-un machiaj pentru ochii căprui închişi şi deschişi? Truc: fă tot felul de experimente combinând un fard nude cu un eyeliner metalic.

Machiaj pentru ochii căprui. Ei pot ieşi în evidenţă cu ajutorul machiajului adecvat

Dacă ai impresia că numai ochii deschişi la culoare se pot evidenţia frumos cu ajutorul machiajului, te înşeli! Şi ochii căprui pot fi foarte bine puşi în valoare dacă foloseşti nuanţele de farduri propuse de noi, dar şi dacă aplici alte câteva trucuri folositoare. Iată cum să îți faci un machiaj pentru ochii căprui care să te pună în evidență.

Machiaj pentru ochii căprui – Cele mai potrivite tonuri pentru a evidenţia privirea

Există mai multe farduri care îţi pot evidenţia ochii, indiferent de culoarea lor, aşa cum sunt şi alte farduri care îţi pot strica look-ul din prima clipă în care le aplici. Cu toate că ochii căprui sunt cei mai răspândiţi, tot ei sunt şi cei care pot fi cel mai bine puşi în valoare şi transfomaţi dacă alegi corect nuanţele.

Fără restricţii de culoare într-un machiaj pentru ochii căprui!

Deoarece maroul nu are o culoare complementară pe roata culorilor, aproape orice nuanţă de fard, de la cele mai deschise, până la cele mai închise, o să se potrivească foarte bine cu ochii căprui. Atenţie la cât de intensă este nuanţa lor şi, în funcţie de asta, poţi opta pentru anumite nuanţe de farduri.

Ce culori folosim într-un machiaj pentru ochii căprui închişi şi deschişi

Ochii căprui obişnuiţi
Nuanţele potrivite: verde, violet, piersică, albastru sau bronz
Truc: fă tot felul de experimente combinând un fard nude cu un eyeliner metalic (cupru sau bronz) într-un machiaj de seară.

Ochi căprui închis
Nuanţele potrivite: movul prună, verdele închis sau grîul închis.
Truc: fii atentă la culoarea striaţiilor din iris şi alege farduri în acele nuanţe.

Ochii căprui deschis
Nuanţele potrivite: farduri maron închis şi chiar cu un eyeliner maron (nu folosi varianta clasică de negru). Nu te feri, însă, de nuanţe de auriu sau verde cu particule strălucitoare, care vor evidenţia şi mai mult irizatiile ochilor.
Truc: foloseşte eyelinerul alb pe pleoapă inferioara, iar efectul va fi o reliefare a ochilor şi o deschidere a lor, dând senzaţia că sunt mai mari. Atenţie la culorile prea închise de eyeliner! Acestea pot micşora ochii, iar în acest sens recomandarea este să combini un eyeliner maron cu un fard de ochi deschis, pentru a face ochii să pară mari şi luminoşi.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa