Machiajul ochilor mici

Iulia Mirică
machiajul ochilor mici

Trucuri pentru machiajul ochilor mici

O problemă des întâlnită în rândul femeilor este încercarea de da iluzia ochilor mici că sunt mai mari, mai luminoși, poate și mai alungiți. Aplicarea machiajului pentru ochii mici poate fi o sarcină dificilă. Știi că vrei să faci ochii să pară mai mari, să iasă în evidență, dar de unde începi? Ei bine, ți-am pregătit câteva sfaturi de make-up, care îți vor accentua și lumina ochii. Uite care sunt acestea!

Forma strâncenelor

Dacă ai ochii mici, este important să nu ai sprâncenele pensate prea gros sau prea subțire. Ar trebui să fie puțin alungite la colțurile exterioare, așa că poți folosi un creion de sprâncene pentru a obține efectul dorit. Ai grijă să nu rămână fire de păr nepensate pe lângă sprâncene, deoarece vor ieși în evidență atunci când aplici nuanțe mai deschise de fard pe arcadă.

Ascunderea cearcănelor

Un lucru pe care trebuie să-l știi când vine vorba de machiajul ochilor mici este faptul că ochii umflați sau cearcănele fac ochii să pară mai mici, chiar scufundați. Trebuie să înveți arta camuflării cearcănelor, prin utilizarea unui anticearcăn sub ochi, pentru a masca imperfecțiunile și a da ochilor un aspect mai deschis.

Evidențierea sprâncenelor

Aplică întotdeauna o culoare deschisă sub arcadă. Poți folosi o pudră sau un creion mat pentru acest truc. De asemenea, poți folosi acest pas pentru toate zonele în care sunt umbre, cum ar fi zona din apropierea podului nazal și chiar deasupra colțului interior al ochiului. Folosește-l chiar și pentru zona de sub genele inferioare, pentru a le face să pară mai bine definite, dar aplică fardul sau creionul precis.

Luminarea colțului interior al ochilor

Se aplică un creion de ochi alb, la colțurile interioare ale ochilor (adică V-ul din jurul canalului lacrimal). Acesta este, probabil, cel mai important truc pentru a face ochii să pară mai mari, deoarece creionul alb alungește și luminează ochii simultan. Ai putea folosi chiar și un creion sidefat de machiaj, pentru un efect mai dramatic, de seară.

Alegerea fardului de pleoape

Fardurile mai deschise, precum lavanda, vor face întotdeauna ochii mici să pară mai mari. Se aplică o culoare deschisă de-a lungul liniei genelor superioare sau poți folosi creionul / fardul cu care scoți în evidență sprâncenele. Vei avea nevoie și de o culoare închisă, pentru a crea adâncime, precum maro deschis. Nu vrei ceva mai întunecat, pentru că pleoapele vor părea închise. Se aplică această culoare spre marginea exterioară a ochilor, pentru a face ochii să pară mai pronunțați.

Evidențierea genelor

Dacă îți curbezi genele, vei face ochii să pară mai mari. Este un truc simplu și rapid, dar care funcționează cu adevărat. Folosește un ondulator de gene pentru acest pas. Folosește un rimel pentru alungirea genelor. Concentrează-te mai ales pe centrul genelor superioare, pentru a da impresia de mărire a ochilor mici.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa