Machiajul în funcție de culoarea părului

Iulia Mirică
machiaj in functie de culoarea parului totul despre mame

Cum alegi machiajul în funcție de culoarea părului?

Indiferent dacă ești conservatoare și nu ți-ai schimbat niciodată culoarea părului sau îți place să se asortezi cu anotimpurile, este foarte important cum alegi îți alegi machiajul în funcție de culoarea părului.

Astfel, machiajul poate fi abordat în funcție de cum fiecare culoare de păr absoarbe și reflectă lumina în jurul feței. Ceea ce înseamnă că machiajul luminos și însorit din timpul verii ar putea părea puțin spălat toamna, dacă îți vopsești părul, mai ales că tonurile pielii se schimbă atunci când bronzul este estompat.

Citește și: Ce culori de ruj alegi dacă ai buzele subțiri?

Nu uitați de culoarea sprâncenelor!

Dar, până la machiaj, nu uita vreodată de culoarea sprâncenelor. Nu trebuie neapărat să le vopsești, dar fii sigură că actualizezi culorile creioanelor de sprâncene. Sprâncenele brunetelor ar trebui să fie cu trei nuanțe mai deschise decât culoarea părului, în timp ce blondele ar trebui să folosească o culoare cu trei nuanțe mai închisă. Roșcatele sunt puse în valoare de o culoare a sprâncenelor cât mai apropiată de culoarea părului, precum o nuanță castanie/maronie, iar în cazul în care ai părul negru, folosește o culoare a creionului de sprâncene care se potrivește cu cea a părului cât mai mult posibil.

Când vine vorba de celelalte trucuri de machiaj în funcție de culoarea părului, iată cum trebuie să acționezi!

Machiaj pentru șatene

Pentru a avea strălucire, persoanele cu părul șatene pot aplica o cremă hidratantă cu pigment de colorare, urmată de un bronzant. Se pudrează pomeții, fruntea și nasul cu o pudră autobronzantă, pentru a adăuga o definiție subtilă, după care se folosește un fard de obraz în nuanțe rozacee. Pentru farduri, se potrivesc nuanțele auriu, bronz, vișiniu și culoarea piersicii. Se aplică nuanțe mai deschise în exteriorul pleoapelor și nuanțe mai închise în interiorul acestora. Spre deosebire de blonde, șatenele au parte de un contrast mult mai puternic între culoarea părului și cea a pielii, așa că rujurile în tonuri mai închise sunt perfecte. Puteți opta pentru rujurile în culoarea prunei sau roșu burgund.

Machiaj pentru blonde

Blondul auriu merge perfect cu un fond de ten cu nuanțe culoarea piersicii și roz neutru. Blondele naturale ar trebui să aleagă pentru față nuanțele ale fondului de ten auriu, niciodată prea rozaceu. Când vine vorba de machiajul ochilor, poți folosi un tuș în nuanțe violet și un fard de pleoape violet cu două nuanțe mai deschise decât conturul trasat cu tușul. De asemenea, mai poți încerca nuanțe deschise de argintiu, gri și negru cărbune. Blondelor li se potrivesc rujurile în nuanțe roz luminos.

Machiaj pentru roșcate

Roșcatele ar trebui să aleagă fondurile de ten în nuanțe neutre sau roz, folosind puțin fard de obraz roz și bronzer pe pomeți. Fardurile de pleoape în nuanțe verzi sunt completarea perfectă. Tonurile bogate, cum ar fi verde, măsliniu și ciocolatiu merg perfect pentru roșcate. În ceea ce privește buzele, poți alege toburi subtile de roz sau nuanțele roșii care se potrivesc cu culoarea naturală a buzelor.

Machiaj pentru brunete

Deoarece eviți să arăți precum Morticia Addams, este recomandată aplicarea unei creme hidratante colorate pe întreaga față, urmată de aplicarea unei pudre bronzante pe obraji. Se aplică o pudră evidențiatoare pe pomeți, pentru a atrage lumina și a crea definiție, iar un fard de obraz roz subtil poate fi folosit tot pe obrazi. Creionul dermatograf sau tușul negru este perfect pentru ochii brunetelor. De asemenea, mai multe straturi de rimel vor ajuta la scoaterea în evidență a ochilor. Brunetele pot utiliza orice culoare de ruj, iar tonurile vii vor reuși să transmită un mesaj cu siguranță. Orice nuanță de roșu este perfectă, precum și culorile fructelor de pădure sau prună pot oferi un aspect la fel de dramatic.

Citește și:
Sunt periculoase extensiile de gene?
6 sfaturi să-ți reziste rujul mai mult
Trucuri de machiaj ca să pari mai tânără

Te-ar mai putea interesa