Machiajul care te întinereşte cu 5 ani

Iulia Mirică

Trucuri unui machiaj care întinerește

Mai ales când este atât de simplu de obținut și poate fi aplicat de oricare dintre noi, în fața propriei oglinzi. Uitați câteva sfaturi care vă vor ajuta să arătați mai bine chiar și în perioadele în care vă confruntați cu lipsă de somn și oboseală accentuată!

Aplicarea unei creme hidratante

Acest pas în construirea unui machiaj perfect este estențial. Înainte de a aplica machiajul, în timp ce tenul este încă puțin umed după curățare, folosiți o cremă hidratantă. Abia după acest pas puteți să folosiți ce produse vreți din trusa de machiaj. Dacă aplicați baza de machiaj fără a folosi o cremă hidratantă în prealabil, pielea va absorbi umezeala din primer și va evidenția ridurile și petele. Este unul dintre lucrurile care nu ar trebui să lipsească niciodată din procesul obținerii unui machiaj care întinerește.

Alegerea anticearcănului potrivit

Odată cu înaintarea în vârstă, vei avea mai multe riduri și imperfecțiuni de ascuns, iar un anticearcăn poate atrage atenția asupra acestora dacă nu este potrivit. Aveți nevoie de un produs care să ascundă cearcănele și ridurile, iar cele mai potrivite produse sunt anticearcănele și corectoarele lichide, care estompează imperfecțiunile și dau un aspect luminos tenului. Dacă încercați să ascundeți totul cu ajutorul fondului de ten, veți accentua ridurile, iar tenul nu va mai avea un aspect natural. Cu cât folosiți mai puțin fond de ten, cu atât veți arăta mai bine.

Folosirea unui burete pentru aplicarea fondului de ten

Veți fi tentate să acoperiți orice imperfecțiune cu ajutorul fondului de ten, însă este o greșeală. Un burete pentru aplicarea fondului de ten poate fi cel mai bun prieten al vostru. Se udă buretele foarte puțin sub robit, se stoarce apa și se pune fond de ten pe podul palmei. Se ia fondul de ten cu vârful buretelui și se aplică prin tamponare pe față. Datorită buretelui care absoarbe o parte din fondul de ten și a apei care subțiază compoziția acestuia, veți reuși să obțineți acoperirea optimă. Probabil va trebui să întindeți puțin fondul de ten și cu ajutorul degetelor, însă fața nu va arăta încărcată.

Conturarea sprâncenelor

Pe măsură ce îmbătrânim, fața devine mai asimetrică, însă este o mare greșeală să încercați să o corectați prin remodelarea sprâncenelor voastre. Pensarea excesivă nu va corecta nimic, doar vă va face sprâncenele mai subțiri. Dacă aveți nevoie de o formă corectă pentru tipul feței, faceți-vă o programare la salon. De asemenea, puteți folosi un creion de sprâncene care este o nuanță mai deschisă decât culoarea ta naturală. Dacă este blond culoarea naturală a părului, atunci alegeți o nuanță mai închisă.

Folosirea rujurilor și luciurilor de buze în nuanțe naturale

Este inevitabil faptul că, odată cu vârsta, buzele devin mai mici, cu precădere cea superioară. Cea mai bună soluție, pentru a evita atragerea atenției către această zonă, este alegerea nuanțelor care avantajează tonul natural al buzelor. Alegeți un ruj satinat, care are o formulă hidratantă și cu un conținut scăzut de pigment de culoare, nu un ruj cremos. Pe deasupra puteți aplica un gloss transparent sau un balsam de buze, pentru a păstra buzele hidratate.

Întoarcerea genelor

Folosiți un instrument de curbare a genelor pentru a obține un efect maxim. Genele se aplatizează odată cu vârsta și trebuie să le ajutați să stea contra gravitației. Chiar dacă nu obișnuiți să folosiți rimel, întoarcerea genelor va face ochii să pară mai mari și mai luminoș, pe scurt îi întinerește. În cazul în care folosiți și rimel, este recomandat să-l alegeți pe cel mai negru pe care îl puteți găsi, fiind un alt truct pentru întinerire.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa