Leacuri băbeşti pentru un păr frumos

Iulia Mirică

Leacuri băbești pentru îngrijirea părului

De multe ori, încercăm să obținem o frumusețe a podoabei capilare bazată pe produse cu ingrediente nu tocmai sănătoase pentru noi. Fie că vreți să vă schimbați nuanța părului sau că doriți o îngrijire a părului care să dea rezultate, puteți încerca unul sau chiar toate aceste leacuri băbești pentru păr, transmise de la bunici.

Oțet pentru îngrijirea părului

Cu secole în urmă, oamenii au descoperit faptul că oțetul face părul mătăsos și strălucitor. Un amestec simplu de oțet și apă netezește cuticulele părului și curăță depunerile. Utilizarea oțetului de mere sau a oțetului de vin după șamponare va revitaliza textura părului. Se amestecă o parte de oțet cu o parte de apă. Oțetul simplu este prea puternic pentru a fi utilizat direct pe păr, de aceea este important să-l diluați în prealabil cu apă. Un sfert de cană de oțet și un sfert de cană de apă ar trebui să fie suficiente pentru o singură clătire. Multe persoane preferă oțetul de mere, deoarece mirosul este mai puțin intens. Dacă aveți părul gras, puteți adăuga încă o lingură de oțet în compoziție. Dacă aveți părul uscat sau tinde să aibă mătreață, puneți cu o lingură de oțet mai puțin. Nu trebuie să mai folosiți balsam, din moment ce utilizați oțet pentru clătire, lăsându-vă mărul moale și mătăsos.

Gaz pentru îngrijirea părului

Printre leacurile băbești folosite de mamele și bunicile noastre se numără și folosirea gazului pentru un păr mai des și mai strălucitor. Dacă ați încercat felurite măști de păr, însă nu ați găsit una care să vă satisfacă nevoia unui păr mai des și mai frumos, este timpul să vă reîntoarceți la acest tratament recomandat de bunici. Veți avea nevoie de o lingură de gaz, 1/2 sticluță ulei de ricin și 2 căței de usturoi pe care îi zdrobiți în prealabil. Ingredientele se amestecă și se aplică această compoziție la rădăcina podoabei capilare, cu tampoane demachiante. Se lasă jumătate de oră, după care vă puteți spăla pe cap. Deși beneficiile unui tratament cu gaz sunt cunoscute de multe persoane, este recomandat să nu-l folosiți dacă aveți pielea scalpului sensibilă, deoarece poate provoca iritații.

Leacuri băbești pentru vopsirea părului

Mușețelul este probabil cel mai popular colorant de păr pe bază de plante pentru blonde. Clătirea o dată pe săptămână cu acest ceai de plante vă va ajuta să obțineți o nuanță mai deschisă a părului. Pentru a pregăti soluția, aveți nevoie de o jumătate de cană de mușețel lăsată jumătate de oră în apă clocotită. Apoi se strecoară amestecul și se lasă să se răcească în timp ce vă spălați cu șampon. Se șterge părul cu un prosop și se toarnă ceaiul de mușețel pe cap. Aveți grijă să puneți un lighean sub cap, deoarece va trebui să folosiți ceaiul de cel puțin 15 ori. Se stoarce părul de excesul de ceai și se lasă să acționeze pentru 15 minute, după care se clătește cu apă curată.

Pentru a obține o nuanță mai închisă a părului, puteți folosi un amestec natural de cafea. Pentru acesta, va trebui să faceți o cafea organică foarte puternică, expresso în principiu. Lăsați-o să se răcească, după care amestecați cu 2 cești de balsam natural (15 mililitri de oțet și 240 mililitri de apă) cu 2 lingurițe de zaț de cafea și o ceașcă de cafea rece. Se aplică amestecul pe păr și se lasă aproximativ o oră. Acesta îi va da părului o culoare ciocolatie, fără a-l degrada.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa