Lăptișor de matcă pentru o piele frumoasă

TOTUL DESPRE MAME

Nu trebuie să intrăm în detalii pentru a ști că, din cauza programului nostru haotic, al alimentației dezechilibrate și al stresului, organismul nostru este pe minus cu energia. Acest lucru se reflectă din plin în tonusul pielii noastre, care devine ternă, predispusă la riduri și la diferite probleme. Ei bine, avem o veste bună: lăptișorul de matcă, acest produs minune al stupului, poate face miracole pentru pielea noastră. Lăptișorul de matcă hrănește pielea cu extracte prețioase care o ajută să-și păstreze strălucirea și să nu fie predispusă la îmbătrânire prematură.

Lăptișorul de matcă este o adevărată comoară

Lăptișorul de matcă conține vitaminele B1, B2, B3, B6, B8, B9, aminoacizi, minerale (calciul, fier, potasiu, magneziu etc), acizi grași (acid stearic, palmitic), oligolelemente (seleniu, zinc, mangan) și vitamina B5, numită și „vitamina antistres”. Lăptișorul de matcă este o sursă importantă de acid 10HDA, substanță activă cu efecte antibacteriene, antifungice, antivirale.

5 recomandări de frumusețe pe bază de lăptișor de matcă 

1. Mască pentru ten normal și mixt 

Amestecă două linguri de miere organică cu două-trei linguri de infuzie de gălbenele și cu 1 gram de lăptișor de matcă pur. Aplică această mască pe ten și pe decolteu și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește-te apoi cu apă călduță.

2. Mască anti-îmbătrânire

Combină o lingură de miere, o linguriță de ulei de argan, o linguriță de avocado pasat și 1 gram de lăptișor de matcă pur și aplică masca obținută pe față. Clătește-te după aproximativ jumătate de oră și aplică un strat subțire de ulei de argan.

3. Mască pentru ten gras

Amestecă două lingurițe de suc de castraveți cu o lingură de argilă și 1 gram de lăptișor de matcă pur. Aplică această compoziție pe toată fața și clătește-te cu apă minerală acidulată.

4. Mască pentru zona ochilor

Amestecă puțină banană pasată cu o linguriță de miere și un vârf de cuțit de lăptișor de matcă. Aplică masca în jurul ochilor și las-o să acționeze aproximativ un sfert de oră, după care te poți clăti cu apă călduță.

5. Mască pentru ten uscat

Amestecă două linguri de lapte, o lingură de miere, câteva tărâțe de grâu și 1 gram de lăptișor de matcă pentru a obține o mască hidratantă. Poți folosi această mască de două ori pe săptămână, dacă ai tenul uscat.

Iată cum se face cu succes un tratament cu lapte pentru ten luminos!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa