Învaţă să păstrezi persistenţa parfumului preferat!

Raluca Dumitrică
Parfum | Totul despre mame
Aplicarea corecta a parfumului ajuta la menținerea persistenţei sale
Parfum | Totul despre mame
Aplicarea corecta a parfumului ajuta la menținerea persistenţei sale

Persistența parfumului poate fi îndelungată cu aceste trucuri

Legendara Coco Chanel a rămas în istoria modei prin creaţiile sale, dar n-au trecut neobservate nici „zicerile” ei şarmante legate de stil, iubire şi viaţă. Ea este cea care a spus la un moment dat că trebuie să te dai cu parfum în zonele în care-ţi doreşti să fii sărutată. Este sau nu o soluție bună?

Iată ce ar trebui să faci dacă vrei ca aroma să reziste pe parcursul zilei, dar şi a doua zi de dimineaţă!

Alegerea şi depozitarea parfumului

Aromele care persistă: cele mai dramatice şi cele care rezistă cel mai mult dintr-un parfum sunt notele de bază. Pe lista lor se află pinul, patchouli-ul, vanilia sau moscul, arome considerate de specialişti ca fiind cele mai durabile.
Zona de maximă protecţie: Deoarece căldura, lumina şi umiditatea pot afecta compuşii dintr-un parfum, estompându-i aroma, dacă vrei să-l păstrezi la fel de puternic ca-n prima zi, aşază-l într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui. De asemenea, nu-l lăsa în baie, pentru că umiditatea şi căldura de acolo nu fac altceva decât să-l deterioreze.

Trucuri pentru păstrarea mirosului

Nu uita de câteva mici trucuri pentru a păstra mirosul parfumului un timp mai îndelungat. Primul este să-ţi parfumezi peria. Dacă vrei ca parfumul să ţină mai mult, nu te limita la aplicarea lui pe piele şi pune puţin şi pe perie, pentru că părul va păstra mai mult timp aromele şi, în plus, îţi vei simţi parfumul la fiecare mişcare.
Nu-ţi apropia încheieturile şi nu le apăsa una de alta cu gândul că parfumul va dura mai mult aşa: Acest gest nu face parfumul să se răspândească mai bine, ci doar grăbeşte pierderea aromei lui prin frecare.

Aplică parfumul potrivit tipului tău de piele

Dacă ai pielea uscată înseamnă că trebuie să aplici parfumul în mod diferit decât dacă ai pielea mai grasă, pentru că alcoolul care constituie baza unui parfum se evaporă mai repede pe pielea uscată decât pe cea grasă. Astfel, dacă şi tu ai piele uscată, înainte de a te parfuma foloseşte o cremă hidratantă sau chiar ulei de bebeluşi. Acesta hidratareaza intens pielea, iar parfumul va fi reţinut de el, în loc să fie absorbit prin porii pielii.

Diana Marăşoiu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa