Coafura perfectă. 5 sfaturi ca să îți transformi părul într-un atu

Raluca Dumitrică

Cum să ai coafura perfectă – Sfaturi pentru ca părul tău să nu îţi adauge mulţi ani peste cei din buletin!

Unul dintre lucrurile care te poate îmbătrâni este chiar coafura. Nu este vorba dspre firele albe de păr, pe care multe dintre noi le avem de la începutul celui de-al treilea deceniu de viaţă, ci la faptul că atunci când nu ştii cum să-ţi pui în valoare părul sau îl neglijezi, ai toate şansele să pari mai bătrână decât crezi! Iată însă cum să ai coafura perfectă pe care ți-o dorești!

Coafura care te îmbătrâneşte aduce şi alte neplăceri

Este foarte important să ştii că tunsoarea, coafură şi culoarea părului sunt trei “coordonate” importante în lupta cu anii. Şi la 20, şi la 30 de ani poţi face gafe care au ca rezultat o imagine cu 10, 15 sau chiar 20 de ani mai bătrână. Chiar dacă pielea ta arată corespunzător vârstei, părul face diferenţa şi de aceea nu este bine nici să-l laşi la voia întâmplării şi nici să aplici un styling greşit.

Greşelile majore de coafură care te îmbătrânesc serios. Cum se obține coafura perfectă

Coafura şi părul sunt primele lucruri care atrag atenţia asupra ta, mai mult decât o fac ridurile pe care poţi să le camuflezi destul de inteligent. Dacă părul are o culoare nepotrivită, e prost tuns şi neîngrijit, iar coafura este neglijentă, toate aceste aspecte adaugă ani în plus chipului tău.

Iată care sunt cele mai flagrante şi frecvente greşeli de coafură şi de styling pe care femeile le fac fără să-şi dea seama de multe ori. Învaţă cum să te fereşti de ele, dacă vrei să pari mereu tânără și să ai coafura perfectă!

Coafura perfectă – 1. Nuanţa prea deschisă sau prea închisă la culoare

Ai părul blond? Atunci trebuie să ai mare grijă la nuanţa pe care o alegi, pentru că este foarte importantă pentru look-ul final. O dată cu trecerea anilor, pielea începe să-şi piardă din culoarea caldă şi trandafirie şi capătă o tentă galbenă. Vopsitul prea deschis face ca blondul părului să-i dea pielii o tentă şi mai palidă. De cealaltă parte, părul prea negru îţi amplifică ridurile, deoarece creează un contrast puternic cu pielea. Soluţia este în ambele situaţii să-ţi “deschizi” sau să-ţi “închizi” culoarea naturală doar cu o nuanţă sau două.

2. Părul are aceeaşi lungime

Efectul de scări dat din foarfeca unui stilist priceput iti va oferi aerul tineresc dat de mişcarea naturală a părului. Când părul are aceeaşi lungime şi îl porţi desfăcut, în jurul feţei, rişti să-ţi accentuezi ridurile, pentru că nu mai există acele trepte care încadrează faţa într-un mod plăcut şi maschează imperfecţiunile. Poţi adopta o coafură scurtă, potrivit recomandărilor stiliştilor care susţin că aceasta întinereşte mult, sau, dacă ţi se pare că este o tunsoare radicală, tunde-ţi părul în trepte care să-ţi marcheze frumos chipul.

Coafura perfectă – 3. Utilizezi mult prea multe produse de styling

Îţi plac produsele de stying şi efectul lor frumos asupra părului tău. Dacă foloseşti mai multe produse de styling pentru a da părului volum, de exemplu, te poţi lovi de un eşec: gelul de păr, spuma sau fixativul umflă părul pentru câteva ore, dar îl fac să stea ţeapăn şi nenatural, iar strălucirea sa se estompează. Evită să ajungi în această situaţie şi tunde-te în scări (acest tip de tunsoare îţi conferă mai mult volum). Totodată, foloseşte doar nişte spumă de păr pentru volum, iar după ce s-a uscat, adaugă şi puţin serum pentru strălucire.

4. Vârfurile despicate, iar părul e uscat

Degeaba te preocupă aspectul coafurii şi variezi mereu stilurile de styling, dacă părul tău este este uscat şi vârfurile sunt despicate. Cu trecerea anilor, părul îşi pierde atât pigmentul, cât şi abilitatea de a-şi menţine hidratarea. Este extrem de important, aşadar, să-l îngrijim cu mare atenţie. Fă cel puţin un tratament de hidratare săptămânal, spală părul o dată la două zile şi mergi regulat la coafor pentru a tunde vârfurile despicate.

Cum să obții coafura perfectă – 5. Ai aceeaşi coafură de ani buni

Chiar dacă eşti o persoană mai conservatoare de felul tău, renunţă să mai păstrezi aceeaşi coafură pe care o ai de ani şi ai de zile. Poate ai observat că chipul tău se schimbă, aşa încât şi coafura trebuie să se schimbe, mai ales că te poate îmbătrâni şi oferi un look demodat. În situaţia în care nu doreşti să-ţi schimbi radical coafura sau tunsoarea ca să pari mai tânără, fă, totuşi, o vizită la un salon de coafură pentru ca tunsoarea ta să aibă un aer mai modern. Fii atentă şi la rădăcinile părului, pe care trebuie să le vopseşti regulat, căci altfel vei părea mai matură decât eşti!

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa