Îngrijirea tenului mixt

Iulia Mirică
ingrijirea tenului mixt totul despre mame

Tratamente naturale și trucuri pentru îngrijirea tenului mixt

Îngrijirea tenului mixt poate fi destul de grea, deoarece ai de-a face cu două tipuri de piele contrastante, care reprezintă o provocare în fiecare zi.

Știm că o caracteristică fundamentală a pielii mixte este prezența zonelor grase, dar trebuie să ai grijă să nu iriți pielea și să provoci chiar o producție mai mare de sebum.

Ai nevoie de câteva sfaturi de îngrijire a tenului mixt? Te ajutăm să transformi rutina de curățare și hidratare într-una care să nu mai fie frustrantă și confuză.

Mai multe despre cum cum recunoști ce tip de piele ai.

Uite ce trucuri poți urma, pentru un ten frumos și sănătos!

Echilibrarea tenului mixt

Când vine vorba de sfaturi de îngrijire a pielii pentru persoanele cu tenul mix, obținerea unui echilibru perfect între uleios și uscat este cheia către succes. Acest lucru înseamnă că va trebui să eviți supra-curățarea zonei T și a bărbiei, în timp ce va trebui să protejezi zonele uscate, fără a aplica excesiv de multă cremă hidratantă. Folosește un demachiant delicat și apă călduță, pentru a curăța fața, și caută un hidratant facial emolient, pentru a calma zonele uscate.

Curățarea tenului mixt

Toner-ele și soluțiile astringente sunt recomandate în regimul de îngrijirii a tenului mixt, putând ajuta la clarificarea și echilibrarea nivelului pH-ului în piele. Poți folosi o soluție astringentă pentru a curăța și strnge porii din zonele grase ale pielii. În cazul în care obrajii sunt prea uscați pentru un astringent, folosește un toner fără alcool, care este bazat pe apă sau pe glicerină, pentru a împrospăta acele zone care au nevoie și pentru a le hidrata.

Protejarea tenului mixt

Probabil că ai auzit acest sfat de nenumărate ori, însă asigură-te că aplici protecție solară zi de zi, pentru a bifa unul dintre cei mai importanți pași de pe lista îngrijirii pielii. În acest fel, vei putea să-ți protejezi pielea de razele nocive ale soarelui, care au fost identificate ca și principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii. Caută un produs cu protecție solară, care să fie special pentru tenul mixt.

Măști pentru tenul mixt

Ai putea să acoperi din când în când tenul tău mixt cu o mască. Din când în când, adică ți-am recomanda să recurgi la această rutină cel puțin săptămânal, pentru a echilibra pielea și a curăța părțile uleioase, cât timp hidratezi părțile uscate. S-ar putea să trebuiască să încerci două măști diferite pe față, în funcție de starea pielii tale, mai ales dacă nu găsești una perfectă pentru tenul tău, care să poată hidrata pielea și trata impuritățile în același timp.

Produse pentru tenul mixt

Îngrijirea tenului mixt presupune folosirea unor produse de îngrijire fără arome, uleiuri, alcool și alte substanțe iritante, care pot agrava și mai mult condiția pielii. Alege întotdeauna produse naturale, atunci când este posibil, pentru a menține pielea sănătoasă și fără produse chimice dure pe ea. Poți chiar să faci acasă multe dintre acestea.

Citește și: 6 trucuri rapide pentru a reface un ten obosit

Dă-ne și un like pe Facebook pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa