Îngrijirea sânilor înainte şi după alăptare

Iulia Mirică
ingrijirea-sanilor-totul-despre-mame

Remedii naturale pentru îngrijirea sânilor

Efectele sarcinii, pieredea în greutate și forța de gravitație pot avea un impact semnificativ asupra pieptului unei femei, așa că rețetele pentru îngrijirea sânilor nu trebuie să vă lipsească din rutina de frumusețe. Din cauza pierderii volumului din țesutul mamar și / sau a elasticității pielii, sânii unei femei pot începe să se deformeze și să-și piardă fermitatea. Unele dintre remediile naturale pentru îngrijirea sânilor presupun masaje folosind uleiuri și ingrediente naturale, ducând la fermitatea bustului, fără efecte secundare.

În plus, masajele regulate ajută, de asemenea, la detectarea nodulilor.

Masaj cu aloe vera pentru îngrijirea sânilor

Utilizările plantei de aloe vera pentru piele și păr sunt nenumărate, iar gelul acestei plante suculente a fost folosit de secole pentru a trata diverse boli de piele. Dar când vine vorba de elasticitatea pielii, nu este, probabil, nici un alt remediu mai bun decât gelul de aloe vera. Acesta are un conținut bogat de antioxidanți eficienți, care reduc daunele cauzate de radicalii liberi și stresul oxidativ. Masajul regulat cu gel de aloe vera ajută la creșterea elasticității prin îmbunătățirea producției de colagen din piele.

Se taie o frunză din aloe vera și se scoate gelul din aceasta, se pune într-un bol și se amestecă bine. Se aplică gestul pe bust și se masează cu mișcări circulare blânde, timp de 10-15 minute. Se lasă pe piele încă 10 minute, astfel încât să fie absorbit de piele, după care se spală pielea cu apă. Se repetă procesul de 4-5 ori pe săptămână pentru a obține rezultate eficiente.

Mască cu gălbenuș de ou și castravete pentru îngrijirea sânilor

Castravetele este cunoscut ca un detoxifiant eficient, având o compoziție bogată în B-caroten, A-caroten și luteină. Castravetele ajută în lupta împotriva radicalilor liberi și întinerește celulele deteriorate ale pielii. De asemenea, funcționează și ca un produs care stimulează fermitatea sânilor lăsați. Gălbenușul de ou este o sursă bogată de nutrienți, cum ar fi vitamina A, vitamina D, vitaminele B6 și B12, alături de minerale precum calciu, sodiu, potasiu și fier, ducând la întărirea țesuturilor și ligamentelor sânilor.

Se dă pe răzătoare o jumătate de castravete și se adaugă 2 gălbenușuri de ou în același bol. Se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă și se aplică pe piept uniform. Se lasă să stea timp de 30 de minute, după care se spală cu apă. Se repetă procedeul de 2-3 pe săptămână.

Masaj cu ulei de măsline și rozmarin

Primul pas către un bust ferm este hidratarea și catifelarea pielii de pe piept. Acest obiectiv poate fi obținut prin masajul cu ulei de rozmarin, care nu numai că îmbunătățește circulația sângelui, dar hidratează și pielea. Uleiul de rozmarin îmbunătățește, de asemenea, producția de colagen din piele, care ajută la strângerea pielii. Uleiul de măsline este o sursă bogată de antioxidanți și acizi grași, care îl transformă într-un produs perfect pentru hidratarea pielii. Ajută și la tonifierea pielii.

Se pun câte 2 linguri de ulei de măsline și de ulei de rozmarin într-o tigaie și se încălzesc foarte puțin. Se masează pe piept cu mișcări circulare și în sus, timp de 10-15 minute. Se mai lasă uleiul pe piele timp de 15 minute, după care se poate clăti. Se repetă procedeul timp de 3-4 ori pe săptămână pentru rezultate eficiente.

Citește și:

Autoexaminarea sânilor
Cum îţi recuperezi fermitatea sânilor?
Alăptarea pe înţelesul tuturor cu dr. Jack Newman

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa