Îngrijirea pielii începe din interior

TOTUL DESPRE MAME

Schimbările de temperatură nu sunt cele mai bune prietene ale tenului nostru. Pielea ni se usucă, se crapă, se irită. Pentru a evita toate aceste probleme, trebuie să îți amintești că îngrijirea pielii începe din interior.

 

Armonizează îngrijirea pielii din interior cu îngrijirea externă

Este indiscutabil faptul că rutina ta de frumusețe trebuie adaptată noului sezon. Atenție, însă! Specialiștii ne avertizează că, pe lângă îngrijirea externă, pielea ta are nevoie să fie pregătită din interior. Oricât de pretențioasă ar fi rutina ta zilnică de frumusețe, dacă pielea ta nu este corect hrănită din interior nu va reuși să facă față provocărilor inerente sezonului rece: uscare excesivă, deshidratare, roșeață, aspect tern. Iată câteva reguli de îngrijire internă care să completeze armonios îngrijirea externă migăloasă de zi cu zi:

 

5 reguli de îngrijire a pielii din interior

1. Hidratează-te! Este evident că, dacă ești bine hidratată, atunci și pielea ta va arăta mult mai bine. Apa este cheia pentru a scăpa de toxinele care dau pielii un aspect tern. Dacă nu ești prea entuziasmată de a bea apă simplă, combin-o cu câteva fructe sau câteva felii de castravete. Bea și ceaiuri de plante, atât de potrivite cu serile de toamnă!

2. Consumă alimente bogate în omega 3: somon, migdale, ulei de măsline, avocado, ton, nuci. Acizii grași omega 3 sunt esențiali în meniul tău de frumusețe, deoarece limitează pierderea apei din celulele pielii, diminuează ridurile și ajută pielea să se regenereze.

3. Consumă fructe de pădure: afine, zmeură, coacăze etc. Sperăm că ai congelatorul plin cu fructe de pădure coapte la soarele verii trecute. Fructele de pădure sunt excelente pentru hidratare, dar conțin și o multitudine de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și care îți mențin, astfel, pielea sănătoasă.

4. Evită alcoolul. Acesta este un diuretic puternic care îți obligă corpul să producă o cantitate mai mare de urină, proces care duce la deshidratare. Dacă ieși în oraș cu prietenii și visezi la un pahar de vin, asigură-te că bei suficientă apă pentru a înlocui fluidele pierdute. Nu abuza nici de cafea, deoarece cofeina deshidratează puternic.

5. Ia vitamina A! Folosește o cremă bogată în vitamina A, cu proprietăți de reparare a pielii, dar nu neglija nici alimentele bogate în vitamina A: cartofi dulci, morcovi, spanac, ouă. Vitamina A minimizează uscarea și iritarea pielii și contribuie la refacerea țesutului celular, ajutând la îmbunătățirea elasticității pielii.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa