Îngrijirea pielii în funcție de vârstă

Iulia Mirică
cremă hidratantă

Îngrijirea pielii pe categorii de vârste

Există femei care nu își schimbă niciodată rutina de îngrijirea a pielii, folosind aceleași produse de hidratare și tehnici de curățare din liceu, și femei care apelează la tratamente precum botoxul și exfolierile chimice încă de la apariția primului rid. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră se schimbă. Produsele de curățare și îngrijire de la vârsta de 20 de ani nu se mai potrivesc și la 30 sau 40 de ani. Dacă scopul vostru este să mențineți acea strălucire tinerească și să radiați în fiecare deceniu, ar trebui să folosiți tehnici și produse pentru îngrijirea pielii în funcție de vârstă.

Îngrijirea pielii pentru mămici de 20 – 30 ani

La orice vârstă, îngrijirea adecvată a pielii începe întotdeauna cu protejarea acesteia de anumite pericole, cum ar fi razele solare. Cele mai multe femei încadrate în această categorie de vârstă nu au nevoie să se exfolieze și ar putea agrava lucrurile dacă abuzează de acest tratament. Dacă aveți nevoie totuși de exfoliere, apelați la una mecanică, ușoară, cum ar fi un scrub pe bază de zahăr sau mălai.

Problema pielii uscate este mai puțin frecventă în jurul vârstei de 20-30 de ani, deoarece nicelul hormonilor este încă ridicat, iar glandele sebacee sunt în mare măsură intacte. În principiu, nu veți avea nevoie de hidratare frecventă. În orice caz, dacă nu aveți pielea uscată, folosiți creme hidratante cu un conținut redus sau chiar fără ulei. Este recomandat să evitați săpunurile dure, loțiunile tonice pe bază de alcool și alte produse care pot usca pielea. Puteți suplimenta rutina zilnică de îngrijire a pielii cu produse care conțin ingrediente protectoare, cum ar fi antioxidanții și anti-inflamatoarele.

Îngrijirea pielii pentru femei de 30-40 ani

Pielea uscată este o problemă des întâlnită după vârsta de 30 de ani. Chiar dacă o hidratare coresponzătoare nu este suficientă pentru rutina anti-îmbătrânire, trebuie să vă preocupați de toți pașii procesului de îngrijire a pielii. Decolorarea cauzată de razele solare sau de melasmă și liniile fine reprezintă două din cele mai întâlnite probleme de la această vâstă. Trebuie să începeți o exfoliere regulată, deoarece pielea se exfoliază natural o dată la 35 de zile, față de o dată la 14 zile la vârstele cuprinse între 20 și 30 de ani.

Folosiți o cremă de ochi atât ziua, cât și noaptea, pentru a hidrata pielea din jurul ochilor și a diminua apariția liniilor fine care pot apărea. O cremă de ochi cu protecție solară funcționează perfect în timpul zilei, iar seara puteți aplica o cremă hidratantă de ochi. Ziua, înainte de a aplica protecție solară, puteți utiliza un antioxidant, un ser sau o loțiune puternic hidratantă. Există unele studii care au demonstrat că antioxidanții acționează sinergetic cu loțiunea cu protecție solară, ducând la o protecție mai eficientă. Femeile de peste 30 de ani au nevoie și de un demachiant care face mai multe decât cel folosit pentru vârstele cuprinse între 20 și 30 de ani. Este recomandată o formulă care îndepărtează machiajul și exfoliază ușor pielea, folosind gluconolactonă și acid maltobionic, și care reduce inflamațiile, pe baza unui complex natural care poate include și mușețel și aloe.

Puteți încerca și o cremă anti-aging, aleasă special pentru categoria de vârstă din care faceți parte.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa