Îngrijirea corectă a părului creț

Iulia Mirică

Îngrijirea părului creț, fără a strica forma buclelor, nu este atât de ușoară precum pare. Poate că acum nu are nicio formă, însă odată ce vei învăța care sunt nevoile părului tău, te vei simți invidiată de celelalte femei pentru buclele tale perfecte. 

Ți-am pregătit câteva secrete de beauty, pe care fiecare fată sau femeie cu părul creț ar trebui să le aplice. Iată care sunt acestea!

Ordinea în care trebuie aplicate produsele dedicate părului creț

Retenția de umiditate este una dintre preocupările majore atunci când vine vorba de îngrijirea părului creț. Ia în considerare schimbarea ordinii aplicării produselor. Este recomandat să aplici balsamul înaintea spălării cu șampon a acestuia. Acest pas va ajuta părul să rețină mai multă umiditate, chiar și în timpul spălării cu șampon. Poți aplica un strat subțire de ulei de cocos pe păr, concentrându-te pe vârfuri și evitând aplicarea acestuia și la rădăcina părului. Acest truc poate ajuta procesul de descurcare a părului și îi dă strălucire.

Aplicarea balsamului pe părul creț

În timp ce părul este încă umed, se aplică un balsam nutritiv pe părul creț. Indiferent de locul unde începi să-l aplici, este recomandat să te concentrezi pe vârfuri. Dacă părul tău are tendințe de îngrășare sau dacă este normal, poți aplica balsamul de la jumătatea firului de păr către vârfuri. Părul creț de orice lungime este predispus la vârfuri despicate, uscare, încurcare. Aplică balsam de fiecare dată după spălare și asigură-te că aplici și un tratament natural cu ingrediente sănătoase cel puțin o dată pe săptămână, concentrându-te pe vârfuri.

Descurcarea cu atenție a părului creț

După ce părul este spălat cu șampon și ai aplicat balsamul, trebuie să-l descurci. Acest pas durează destul de mult pentru persoanele cu părul ondulat lung. Însă ai răbdare când vine vorba de acest pas important, descurcă părul cu atenție, pentru a evita ruperea firelor de păr sau chiar încurcarea acestora. Poți începe procesul de descurcare în timp ce îți clătești balsamul din păr, sub un jet de apă. Începe cu vârfurile firelor de păr, către rădăcină. Este recomandat să descurci părul cu ajutorul degetelor, însă nu toată lumea preferă această metodă. Poți utiliza și un pieptene rar pentru a obține același rezultat.

Uscarea părului creț

Evită uscarea părului creț cu prosopul. Atunci când firele de păr se freacă de prosop, crește numărul firelor încurcate și care nu mai stau aranjate după ce se usucă părul. În timp ce ești la duș, stoarce ușor părul, pentru a scurge o parte din apa din el. Pentru a evita scurgerea apei din păr prin casă, se învelește părul într-un prosop, deasupra capului, timp de aproximativ 5-10 minute. Dacă te grăbești și nu ai timp să-ți usuci părul în modul tradițional, folosește un uscător de păr cu difuzor. Foehnul este cel mai rău coșmar al persoanelor cu părul creț, pentru că face părul să se umfle foarte tare. Cât ții îndreptat difuzorul în direcția buclelor, ține buclele în mână și strânge-le ușor în timpul uscării.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa