Infuzii de ceai în funcţie de tipul tenului

Iulia Mirică

  Infuzii de ceai pentru diferite probleme și tipuri de ten

  Ierburile proaspete și uscate sunt utilizate pentru a face infuzii de ceai cu proprietăți medicale aplicate extern sau folosite împreună cu comprese, fiind folosite de mii de ani.  V-am pregătit o listă care prezintă proprietățile și beneficiile anumitor plante recomandate pentru a fi utilizate în înfuzii. Câteva dintre acestea au calități de demachiere și tonifiere, care le fac utile în orice program de îngrijire a pielii pe termen lung, în mod natural, fiind potrivite pentru orice tip de piele.

  Infuzie de flori de mușețel

  Mușețelul este o plantă ideală pentru pielea sensibilă, matură sau iritată. Puteți aplica ceai de mușețel rece ca un toner pentru piele. De asemenea, puteți trata arsurile de la soare sau problemele cauzate de vânt prin aplicarea câtorva picături de ulei esențial de mușețel în 30 mililitri de ulei de jojoba. Florile de mușețel sunt antifungice, calmante și ideale pentru a curăța tenul, fiind cea mai bună modalitate de a reduce inflamațiile frecvente. Infuzia de mușețel este recomandată în special pentru pielea fragilă din jurul ochilor.

  Infuzie de crenguțe de rozmarin

  Rozmarinul este antiseptic, tonifiant și vizaliant, îmbunătățing circulația sângelui de la nivelul capilarelor. Acesta poate fi folosit singural în infuzie, pentru toate tipurile de ten, sau într-o cantitate egală cu una de coada șoricelului, pentru un efect mai astringent – pentru tenul gras.

  Infuzie de gălbenele

  Gălbenelele sunt unele dintre plantele care fac minuni pentru ten. Aceste infuzii de ceai de gălbenele pot ajuta pielea uscată, predispusă la acnee, îmbătrânită, iar folosirea unei infuzii cu gălbenele va duce la vindecarea rănilor, vânătăilor și altor leziuni. Folosiți o infuzie doar de gălbenele sau într-un amestec cu o pătrime de flori de lavandă și o pătrime de flori de mușețel pentru efecte antifungice, antiinflamatorii și antiseptice. De asemenea, puteți obține și un produs de îngrijire și vindecare complet dacă înmuiați o parte de flori uscate la două părți ulei de măsline sau ulei de migdale.

  Infuzie de cimbru

  Cimbrul este o plantă cu proprietăți anti-bacteriene importante, fiind eficient pentru pentru dezinfectarea tenului cu acnee sau eczeme infectate. Puteți utiliza o infuzie de cimbru simplă sau realizată în combinație egală cu infuzii de mușețel și / sau gălbene pentru a calma și vindeca pielea.

  Infuzie de petale de trandafir

  Multe persoane sunt familiarizate cu modul în care trandafirii sunt utilizați în compoziția produselor de îngrijire personală, precum apa de trandafiri, loțiunile parfumate de trandafiri și, bineînțeles, parfum de trandafiri. Într-adevăr, petalele de trandafir reprezintă un tonic minunat pentru piele. O infuzie răcită de petale de trandafir poate fi folosită pentru zona din jurul ochilor sau chiar ca apă de gură, datorită caracteristicilor antiseptice ale trandafirilor. Pe lângă acestea, se adaugă și calitățile anti-inflamatorii care sunt perfecte pentru lupta împotriva erupțiilor cutanate, iritațiilor și acneei.

  Cum se fac infuziile?

  Adăugați o lingură generoasă de ierburi sau petale uscate la 250 militri de apă clocotită. Puneți plantele într-o cană și umpleți-o până la refuz cu apă. Infuzate timp de 10 minute, acestea se strecoară, se păstrează lichidul și se lasă să se răcească înainte de a se utiliza. Aplicați cu tampoane de bumbac și lăsați să se usuce natural.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa