Hidratarea părului uscat cu tratamente naturiste

Iulia Mirică
hidratarea-parului-totul-despre-mame

Remedii naturale pentru hidratarea părului uscat

Uscarea părului poate fi cauzată de diferite boli sau deficiențe nutriționale, utilizarea unor produse dure pentru păr, spălarea excesivă a părului, expunerea la apă cu clor și utilizarea frecventă a instrumentelor de aranjare sau de colorare a părului.

Îngrijirea părului, alimentația sănătoasă, folosirea unor produse de calitate de îngrijire a părului destinate pentru tipurile de păr specifice și utilizarea unor produse pentru ameliorarea uscării părului sunt ideale pentru fiecare persoană.

Citește și:  Căderea părului: cauze, prevenire şi tratament

În plus, există multe tratamente naturiste, simple, care pot ajuta la hidratarea părului uscat și restabilirea sănătății și strălucirii acestuia.

Iată propunerile noastre:

Bere pentru hidratarea părului uscat

Berea acționează ca un balsam excelent. Proteinele din bere ajută la repararea cuticulelor de păr deteriorate și la hrănirea foliculilor de păr, care, la rândul lor, fac părul strălucitor și moale. Spălați părul cu șampon, după care aplicați o cantitate mică de bere pe acesta. Permiteți părului să se usuce pe cont propriu. Când se va usca, părul va arăta mult mai bine. Mirosul de bere nu va rămâne niciodată în păr dacă îi permiteți podoabei capilare să se usuce natural.

Banane pentru hidratarea părului uscat

Bananele sunt un alt ingredient excelent pentru hidratarea părului uscat și deteriorat. Conținutul ridicat de potasiu și umiditatea din banane previn vârfurile despicate, catifelează și îmbunătățesc elasticitatea părului. Se pasează o banană foarte coaptă și se întinde pasta pe firele de păr, de la rădăcini, până la capete. Se lasă pe păr până la o oră, după care se clătește părul cu apă călduță, Puteți repeta acest proces o dată pe săptămână pentru rezultate eficiente.

Alternativ, puteți amesteca o banană pasată cu o lingură de ulei de migdale și două linguri de miere. Aplicați această mască pe păr, lăsați 20-30 de minute, după care clătiți bine cu apă călduță. Urmați acest remediu o dată pe săptămână pentru a vă bucura de un păr neted și strălucitor.

Miere pentru hidratarea părului uscat

Mierea este un alt remediu minunat pentru părul uscat. Mierea poate face ca părul să rețină umiditatea, făcându-l astfel mai moale, lucios și mai bine hrănit. Aplicați o jumătate de cană de miere pe părul proaspăt spălat și umed și masați ușor scalpul. Acoperiți capul cu o cască de duș și lăsați să acționeze pentru 30 de minute. Clătiți cu apă călduță. Repetați acest procedeu de două ori pe săptămână pentru rezultate eficiente.

De asemenea, puteți amesteca 4 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de glicerină și 2 linguri de miere. Folosiți acest mix ca un balsam după spălarea părului. Faceți acest lucru de fiecare dată când simțiți că părul a devenit extrem de uscat. Un alt truc este să amestecați miere cu balsamul de păr obișnuit, pe care îl utilizați după șamponare. Repetați procedeul o singură dată pe săptămână.

Citește și:
Vopsirea cu henna: avantaje şi dezavantaje
Zeamă de lămâie pentru păr
Cum descurci părul încurcat?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa