Măşti cu griş împotriva ridurilor

Iulia Mirică

Măști naturale pentru ten cu griș împotriva ridurilor

Unele persoane încearcă variate metode care să amâne apariția ridurilor odată cu înaintarea în vârstă. Ridurile sunt cauzate de lăsarea și subțierea pielii. Apar în special pe față, gât, palme și antebrațe. Ridurile apar ca parte a procesului de îmbătrânire naturală, în momentul când colagenul și elastina din țesutul conjunctiv al pielii au un nivel scăzut și se descompun din cauza modificărilor din fibroblaste – care produc colagen și elastină. Ridurile premature sau în exces pot fi, de asemenea, cauzate de anumiți factori precum expunerea îndelungată la soare sau la medii dure, fumatul, utilizarea anumitor medicamente, stresul excesiv, pierderea bruscă în greutate, lipsa vitaminei E din organism și predispoziția genetică.

Știm cu toții că grișul este un aliment hrănitor și bogat în calorii, însă știați că acesta poate fi utilizat în scopuri cosmetice? Iată ce măști naturale pentru ten cu griș împotriva ridurilor puteți face acasă, fără a mai fi nevoie să faceți o vizită regulată la salon!

1. Mască de iaurt, miere și griș pentru riduri

Ingrediente:

1 lingură de griș
1 linguriță de miere
1 iaurt natural

Preparare și utilizare:

Se amestecă grișul cu miere. Se adaugă iaurt și se amestecă, până când devine o pastă omogenă. Se lasă să se umfle ușor și se aplică masca pe fața curățată în prealabil și ați stat puțin în aburi în baie. Se lasă să acționeze pentru 15-25 de minute, se clătește și se hidratează pielea cu o cremă.

2. Mască de cafea și griș pentru ochi umflați și cearcăne

Ingrediente:

1 lingură de griș
2-3 lingurițe de iaurt natural, lapte sau smântână degresată
cafea proaspătă

Preparare și utilizare:

Se amestecă grișul cu laptele sau cu una dintre alternativele sale. Se adaugă și cafeaua caldă și se amestecă. Se aplică pe față, în special în zona din jurul ochilor. Se lasă 10-20 de minute pentru a acționa și se clătește cu apă rece. Această mască naturală preparată în propria locuință este perfectă pentru momentele în care sunteți pe grabă și doriți să redați vitalitatea tenului. Este mai bună pentru persoanele cu ten sensibil decât o mască doar cu cafea, care este mai agresivă.

3. Mască de pudră de lapte și griș împotriva ridurilor

Ingrediente:

2 lingurițe de griș
2 lingurițe de lapte praf
apă călduță

Preparare și utilizare:

Se amestecă grișul cu laptele praf. Se diluează cu apă caldă și se amestecă, până când obțineți o pastă. Lăsați această pastă de griș să se umfle. Aplicați tratamentul pe fața curată și lăsați-l până când se usucă. După aceasta, clătiți și masați pielea.

Sfaturi:

Limitați expunerea la soare, în special în intervalul orar în care soarele este puternic.

Renunțați la fumat, deoarece acesta poate deteriora nivelul de colagen și duce la apariția ridurilor timpurii.

Consumați mai multe alimente bogate în vitamina C, cum ar fi portocalele, afinele, grapefruitul, ananasul, broccoliul, ardeiul gras, spanacul și varza. Vitamina C stimulează formarea colagenului și lupta împotriva radicalilor liberi. Și alimentele bogate în acizi grați omega-3 vor ajuta, de asemenea, pielea să se mențină tânără și hidratată.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa