Greşeli de beauty care îmbătrânesc tenul

Iulia Mirică

Ce greșeli de îngrijire îmbătrânesc tenul?

Aveți impresia că un ten frumos se transmite din generație în generație? De fapt, obiceiurile noastre de zi cu zi legate de sănătate și îngrijirea pielii pot ajuta sau dăuna tenului nostru.

Din fericire, o parte dintre greșelile de beauty care îmbătrânesc tenul pot fi evitate. Iată câteva dintre acestea:

Bem prea puțină apă

Apa ajută la menținerea sănătății pielii. Pielea conține multă apă și funcționează ca o barieră de protecție pentru a preveni pierderea excesului de lichid. Însă nu vă așteptați ca mărind volumul de apă consumat să dispară și ridurile sau liniile fine. Odată ce organismul este hidratat corespunzător, rinichii vor prelua și elimina excesul de lichide.

Lipsa unui gomaj

Misiunea tenului este să ne protejeze zi și noapte de elementele dăunătoare din exterior, ceea ce înseamnă că are o treabă destul de complicată din când în când. Există multe elemente care ajută la menținerea sănătății pielii, iar o parte a procesului implică regenerarea constantă a celulelor. S-ar putea să nu fiți conștiente de ea, însă corpul produce noi celule ale pielii non-stop. Un adult mediu produce până la 50.000 de celule moarte ale pielii în fiecare minut. Este un proces important, însă celulele moarte nu cad întodeauna cum ar trebui, așa că ajung să blocheze porii. Pentru a facilita acest proces, ar trebui să vă exfoliați tenul în mod regulat.

Demachierea și curățarea greșită a tenului

Înainte de a merge la culcare, asigurați-vă că îndepărtați machiajul cu produse de curățare potrivite tenului și categoriei de vârstă din care faceți parte. Dacă vă culcați cu machiajul pe ten, sporiți șansele de a avea porii blocați, ducând la coșuri și alte probleme de piele. Atunci când nu rezolvați problema acestor pori închiși, vă veți îmbătrâni tenul prea repede pentru vârsta pe care o aveți.

Lipsa unui factor de protecție

Dacă în tot acest timp ați ignorat importanța unei creme cu protecție solară, este timpul să evitați această greșeală de acum încolo, deoarece razele solare distrug treptat pielea. 90% dintre riduri sunt cauzate de soare, așa că aplicarea unei creme cu factor de protecție solară este una dintre cele mai bune creme anti-aging. Mai ales în timpul verii, cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii este că nu utilizează suficientă loțiune cu protecție solară și nu o reaplică destul de des. Dacă stați la soare, ar trebui reaplicată o dată la 40-80 de minute, însă și mămicile care au drumuri de făcut în timpul orei prânzului – sau chiar dimineața – trebuie să folosească o cremă cu protecție solară. De ce să nu evitați astfel de greșeli care îmbătrânesc tenul atunci când este atât de ușor?

Hidratarea neadecvată pielii

Ca și noi, pielea are nevoie de alimente – vitamine și nutrienți. Este recomandată utilizarea produselor pe bază de apă pentru a stimula hidratare și parte a rutinei de dimineață. Puteți încerca produse pe bază de uleiuri, cu nutrienți, pe timp de noapte, atunci când procesul de regenerare a pielii este cel mai intens, iar tenul poate absorbi toate beneficiile. În afară de crema hidratantă zilnic, puteți alege o cremă de curățat tenul, în loc de spumă sau gel, deoarece textura cremoasă conține ulei și are proprietăți nutritive. În acest fel, veți evita una dintre greșelile de beauty care îmbătrânesc tenul.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa