Greșeli care îți subțiază părul

Iulia Mirică

  De la greșeli de aranjare la cele de întreținere, o serie de procedee ajung să îți subțieze părul. Și nu e nimic mai frustrant decât o coafură care să pară că e lipită de scalp, când tot ceea ce-ți dorești este mai mult volum și un look care să întoarcă priviri pe stradă.

  Folosești periile greșite de păr

  Obținerea unei podoabe capilare cu un aspect frumos are la bază grija pe care o investești în ea, precum și instrumentele pe care le folosești, periile de păr fiind incluse în această categorie. Periile plate și cu peri de metal nu vor elibera atât de multă tensiune atunci când sunt folosite, spre deosebire de periile cu păr de mistreț sau periile rotunde. Această tensiune îți permite să obții o aderență mai bună pentru un volum al părului atunci când ai nevoie.

  Folosești produsele greșite

  Alegerea produselor potrivite pentru părul tău reprezintă o parte importantă din aspectul frumos al acestuia, însă ce funcționează cel mai bine pentru prietena ta cu părul des nu este neapărat alegerea potrivită și pentru tine. Produsele pe bază de ulei și silicon atârnă greu în păr și au tendința de a-l face să arate mai subțire. Sunt recomandate produsele care conțin alcool, deoarece acestea sunt absorbite rapid și au tendința de a usca puțin pielea capului, ajutând rădăcina părului să se îngrașe mai greu. De asemenea, și modalitatea de aplicare a produselor este una importantă. O greșeală de evitat este aplicarea balsamului pe tot firul de păr, în loc de a-l aplica de la jumătatea firului de păr până la vârfuri.

  Instrumente de aranjare a părului prea fierbinți

  Folosind diferite instrumente de aranjare a părului (placă de păr, ondulator, foen), riști să faci destule pagube firelor de păr, mai ales când căldura acestor instrumente este una foarte ridicată. Doar pentru că un instrument de styling poate funcționa la o temperatură incredibil de mare, nu înseamnă că ar și trebui să-l folosești la cea mai înaltă setare. Aceste instrumente pot deteriora cuticulele părului, ducând la subțierea și ruperea firelor de păr. Este recomandat să folosești întotdeauna produse de protecție a părului, înainte de a utiliza instrumentele fierbinți de styling.

  O singură culoare a părului

  Știi cum funcționează subțierea corpului folosind o singură culoare pentru vestimentație? Același lucru este valabil și pentru podoaba ta capilară. Dacă este o singură culoare, aceasta îți subțiază părul. Soluția acestei probleme este adăugarea unor tonuri variate. Șuvițele din tendințele fiecărui an ar trebui să dea volum părului.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa