Ghidul de manichiură perfectă la tine acasă

TOTUL DESPRE MAME

Să îţi rezervi o oră doar pentru tine și pentru unghiile tale şi să-ţi faci o programare la un salon de frumuseţe poate părea uneori o misiune imposibilă. Din fericire, manichiura perfectă poate fi făcută şi acasă. Dacă urmezi câteva sfaturi simple, poţi sa ai nişte unghii îngrijite şi frumoase cu nişte costuri minime.

Iată sfaturile noastre:

 

Îndepărtează lacul vechi de unghii. Foloseşte un disc demachiant sau vată şi curăţă bine unghiile de oja sărită sau veche. Nu folosi hârtie igienică sau şerveţel pentru că acestea nu absorb cum trebuie acetona şi se șşi descompun în procesul curăţarii.

 

Taie-ţi unghiile. Alege forma care-ţi place cel mai mult, pe rotund sau pe pătrat, taie şi apoi pileşte unghiile astfel încât să aibă toate aceeaşi mărime şi formă.

 

Înmoaie unghiile. Pentru a te simţi ca la salon, pregăteşte două boluri cu apă călduţă în care poţi să adaugi sare de baie sau săpun lichid cremos. Ţine unghiile la înmuiat cinci minute. Ai grijă ca apa să nu fie prea fierbinte, altfel ţi se va usca pielea.

 

Catifelează. Foloseşte gel pentru cuticule sau ca să hidratezi şi să înmoi părţile mai dure.

 

Împinge cuticulele. Foloseşte un băţ special pentru cuticule (ar trebui să existe în setul de manichiură) sau chiar un băţ din lemn salvat de la acadele ca să împingi cuticulele şi să nu te incomodeze atunci când începi să aplici oja. Există, desigur, şi varianta în care poţi să tai cuticulele, dar este o variantă neigienică şi care pe termen lung se dovedeşte ineficientă.

 

Exfoliază. Exfoliază mâinile cu un scrub special sau cu un amestec făcut de tine din ulei de măsline şi sare grunjoasă sau zahăr neprelucrat. După ce îţi masezi mâinile cu acest amestec, spală mâinile bine.

 

Hidratează. Aplică o cremă grasă şi hidratantă pentru o catifelare asigurată.

 

Colorează-ţi unghiile. Aplică un strat de lac pe unghiile proaspăt tăiate şi hidratate şi apoi alege în ce culoare sau, de ce nu, în ce culori vrei să-ţi pictezi unghiile. Aplică două straturi subţiri din oja aleasă, lasă-le să se usuce şi gata, manichiura ta e gata.

 

Alte sfaturi:

  • Dacă nu stai foarte bine la capitolul „timp”, curăţă-ţi unghiile, treci prin faza de hidratare şi lasă-ţi unghiile asa. Mai bine unghii fără ojă decât cu oja sărită.
  • Nu ai o pilă la îndemână? Foloseşte marginea dură de la o cutie de chibrituri.
  • Dacă nu ai ulei pentru cuticule, şi uleiul de măsline e la fel de bun.
  • Lacul de unghii deschis la culoare este mai uşor de întreţinut.
  • Păstrează lacul de unghii într-un loc rece, cum ar fi în frigider, pentru a rezista mai mult.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa