Ghid complet pentru îngrijirea corectă a părului în timpul verii

TOTUL DESPRE MAME

În timpul verii, razele ultraviolete acţionează negativ asupra firului de păr, slăbindu-i rezistenţa. Dacă mai adăugăm şi efectul neprienos al clorului din piscină sau a sării din apa de mare, obţinem un cocteil estival dezastruos.

În concluzie, este momentul ca podoaba noastră capilară să primească îngrijiri speciale. Noi îţi dăm şase sugestii simple de îngrijire rapidă a părului, fără să fii nevoită să îţi petreci mult timp în faţa oglinzii.

1. Spală-te pe cap o dată la două zile. Alege un şampon care să conţină dimeticon, un ulei din silicon care reduce efectul static şi netezeşte firul de păr. Dacă ai un păr subţire, alege un şampon care să conţină proteine de grâu.

2. Foloseşte balsam de două ori pe săptămână sau mai des. Acest lucru este salvator dacă îţi petreci mult timp la soare deoarece balsamul are un efect puternic hidratant.

3. Când e caniculă, evită să foloseşti prea multe produse de styling. Acestea vor îngreuna firul de păr şi îi vor lua din strălucire. De asemenea, vor duce la îngrăşarea rapidă a părului.

4. Vara, părul are tendinţa să se usuce, aşa că fii foarte atentă cu periajul. Foloseşte o perie sau un pieptene cu dinţii rari şi nu uita că, atunci când îl perii, părul trebuie să fie un pic umed, nu complet uscat.

5. Mănâncă sănătos şi bea multă apă! Deşi sunt două sfaturi pe care le auzim de dimineaţă până seara, ele sunt adesea ignorate. Atât mesele echilibrate, cât şi apa conferă părului strălucire.

6. În timpul verii nu face abuz de uscător de păr, placă de întins părul sau aparat pentru încreţit. Altfel, firul de păr se va usca şi mai tare. Prinde-ţi părul cât mai lejer într-o coadă de cal, limitând astfel şi expunerea la soare.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa