Fațetele dentare garantează zâmbetul visat

TOTUL DESPRE MAME

A avea un zâmbet frumos și sănătos este un obiectiv pe care fiecare și-ar dori să-l îndeplinească. Orice persoană își dorește să poată zâmbi fără rezerve, sau chiar să râdă cu poftă, fără teama că dantura ar împiedica-o să facă asta. Un zâmbet frumos și sănătos crește încrederea în sine și are un impact pozitiv asupra vieții personale și activității profesionale,.

În zilele noastre sunt foarte utilizate fațetele dentare. Ele reprezintă un tratament minune în zona esteticii dentare. Acestea au fost folosite pentru prima dată în anul 1980, în California, cu scopul de îmbunătăți aspectul dinților marilor actori de filme.

Ce presupune acest tratament?

”Procedura presupune aplicarea pe fața vizibilă a dinților, cu predilecție la dinții frontali a unor fatețe speciale din ceramică”, explică dr Manuela Lupașcu- medic coordonator clinica LLLDental. Rezultatele tratamentelor cu fațete dentare dau satisfacție maximă, cu ajutorul lor se obține un zâmbet strălucitor, iar dinții sunt perfect aliniați și albi.

Laboratorul de tehnică dentară realizează fațete dentare din material ceramic foarte rezistent, prin ardere în cuptor la temperatură foarte înaltă, iar aplicarea pe dinți și cimentarea se face prin intermediul unui sistem adeziv complex și rezistent, subliniază specialistul.

Cine are indicație pentru fațetele dentare?

De regulă, acestea sunt indicate în următoarele cazuri:

  • Prezența pe dinți a unor culori nedorite, care nu se rezolvă prin procedura de albire dentară;
  • Dinții cu obturații (plombe) care pot aduce un disconfort de ordin estetic;
  • Dinții cu anumite malformații congenitale de formă sau structură;
  • Existența unor malpoziții dentare ușoare (înghesuiri sau spațieri) prezente între dinți;
  • Dinții cu mici fisuri sau fracturi localizate numai la nivelul coroanei dentare; Atenție! Fațetele nu rezolvă situațiile în care este atins nervul dintelui printr-o leziune prezentă pe o porțiune mare din coroana dentară sau rădăcină;

Iată care sunt principalele avantaje ale fațetelor dentare:

  • Cu ajutorul lor se vor obține rezultate estetice foarte bune, iar procedura în sine este minim invazivă;
  • Durata tratamentului este de scurtă durată, practic în câteva zile ai zâmbetul visat;
  • Fațetele dentare pot elimina defectele unui singur dinte, sau pot acoperi mai mulți dinți (până la zece superiori şi zece inferiori), dând un aspect frumos întregului zâmbet;
  • Faţetele dentare îşi menţin foarte bine culoarea în timp, ceramica fiind foarte rezistentă la pătare şi neporoasă, deci nu se impregnează cu pigmenţi alimentari.

Datorită calităților sale, fațetele dentare sunt considerate în prezent vedetele cosmeticii dentare. Cu ajutorul lor se poate obține într-un timp scurt un zâmbet frumos și sănătos (astfel, pacienții care apelează la fațetele dentare pot să zâmbească din nou fără reținere și să râdă cu toată încrederea).

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa