Știu, știu, știu. E seară, copiii au adormit, simți cum te fură somnul și ai da orice să nu te mai ridici din pat. Totuși, dacă nu te-ai demachiat, fă efortul acesta și nu lăsa urmele de make-up peste noapte!
Pe cât de simpatic este un pic de make-up peste zi, pe atât de antipatic devine acesta peste noapte. De-a dreptul dușmănos, aș spune, cu tenul tău și cine are nevoie să se trezească cu porii îmbâcsiți și cu pielea îmbătrânită? NIMENI!
Make-up de dimineață
Sunt fană produse de make-up. Ba chiar am un ritual dimineața, când prefer să mă trezesc cu 15 minute mai devreme doar ca să-mi beau cafeaua în tihnă. La baie, în fața oglinzii 🙂 Mă simt eu mai bine așa, cu un start feminin și, hai să recunoaștem, după o vârstă un pic de machiaj îți poate da un plus de încredere în tine. Mai pui în valoare una, mai ascunzi alta. În plus, există produse cu factor de protecție solară despre care se spune că avem nevoie pe tot parcursul anului pentru a ne feri tenul de razele soarelui și, implicit, de riduri vremelnice.
Make-up-ul devine dușman peste noapte
Știi imaginea clasică din filmele americane când Ei doi se trezesc dimineața și Ea are machiajul impecabil? Trec cu grație peste momentul când se sărută romantic, deși nu s-au spălat încă pe dinți și revin asupra cadrului cu actrița machiată din greu. Păi se face să te porți așa cu tenul tău?! Nu se face! Cel puțin, nu în viața reală, când noaptea tenul are nevoie să respire, să se regenereze și să se odihnească. Și de ce nu poate cu urme de farduri pe el?
Fardul adună impurități
Pentru că, pe timp de zi, un fond de ten protejează fața de agresiunea soarelui (dacă are SPF), de praf, de poluarea din aer. Și se încarcă cu impurități pe de o parte, însă și cu sebuum și celule moarte, pe de altă parte. Lăsat pe chip, nu face decât să astupe porii și să îmbătrânească prematur tenul. Mascara de pe gene ajunge, în timpul somnului, în ochi. Fără să vrei, te vei freca la ochi și riști o conjunctivită de toată frumusețea. Nici ea nu e pe lista noastră de femei fericite și frumoase, nu-i așa?
Soluții ideale
Cel mai bun mod să-ți pregătești chipul pentru noapte este să îl cureți cu un gel blând, fără săpun sau cu apă micelară. Apoi, poți aplica o măscuță făcută în casă, în funcție de tenul tău. Loțiunea tonică ajută și ea, de asemenea o cremă pentru hidratare mai grasă în cazul în care ai tenul uscat sau un gel hidratant lejer, în cazul unui ten mixt sau gras. Nu uita nici de pielea delicată din jurul ochilor, care are nevoie de hidratare și extra protecție pe timpul nopții. Sunt sigură că și tu adormi mai împăcată cu tine însăți dacă nu sari aceste etape.
Soluții la îndemână
Cu toate astea, au fost, sunt și vor fi seri în care te simți atât de sfîrșită, încât numai ideea că ai putea să te apuci de măscuțe de casă te face să zâmbești. Te înțeleg… Soluțiile cele mai la îndemână, chiar dacă nu ideale, sunt șervețelele demachiante pe care ar trebui să le ai mereu pe noptieră. Te întinzi în pat și din trei mișcări ai scăpat de machiaj! Dacă s-au terminat sau nu apuci să le cumperi, trecem la șervețelele umede ale copilului. Destul de blânde și de eficiente și pentru tenul nostru, pot fi de folos în serile în care oboseala e prea mare ca să te mai poți mobiliza pentru o demachiere ca la carte. Pentru tenul uscat, un strop de ulei de cocos adăugat pe ultimul șervețel folosit pentru demachiere va aduce și hidratare în același pas. Nu uita să îi dai această pauză tenului tău. Încă un lucru: demachierea este necesară și în cazul în care nu folosești produse de make-up! Somn ușor și odihnă plăcută ție… și tenului tău!
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.