Dacă nu ești mulțumită de epilarea cu ceară, cu creme sau chiar cu lama de ras, epilarea definitivă este o opțiune pe care o poți lua în calcul. Îndepărtarea părului nedorit cu laserul este una dintre cele mai frecvente proceduri cosmetice efectuate pe perioade lungi.
Procedura presupune folosirea de fasciule concentrate de lumină în foliculii de păr. Pigmenții din foliculi absorb lumina, ceea ce duce la distrugerea firelor de păr. Iată care sunt avantajele și dezavantajele epilării definitive, precum și câteva sfaturi care ajută la evitare complicațiilor!
Avantaje pe care le are epilarea definitivă
Epilarea cu laserul este utilă pentru îndepărtarea părului nedorit de pe față, picioare, brațe, axile, zona inghinală și alte zone. Printre avantajele epilării definitive se numără precizia. Laserele pot fi aplicate pe firele de păr groase, închise la culoare, însă vor lăsa pielea din jur intactă. Atunci când vine vorba de viteză, e bine de reținut că fiecare impuls al laserului acționează într-o fracțiune de secundă și poate trata mai multe fire de păr simultan. Laserul poate acționa pe o suprafață egală cu 22 centimetri la pătrat în fiecare secundă. Pe zonele mici, cum ar fi buza de sus, poate fi îndepărtat părul în mai puțin de un minut, iar pe suprafețele mari, cum ar fi picioarele, poate dura până la o oră. Majoritatea pacienților care au ales această metodă de epilare au observat pierderea părului după o perioadă medie de trei până la șapte sesiuni.
Dezavantaje pe care le are epilarea definitivă
Tratamentul de îndepărtare a părului cu laser este scump, așa că nu toată lumea își poate permite să aleagă această variantă. Un alt dezavantaj este întâlnit la persoanele cu pielea foarte sensibilă, deoarece acestea pot dezvolta o înnegrire a pielii după ședințele cu laser, însă aceasta va dispărea după câteva ore. Există și cazuri rare, în cadrul cărora s-a format o crustă după epilarea definitivă, îndepărtată cu ajutorul cremelor hidratante. Persoanele sensibile pot avea migrene după ședințele cu laser, iar unele femei au experimentat o senzație de mâncărime sau furnicături, care a dispărut cu timpul. Din păcate, epilarea cu laser nu este foarte eficientă pentru persoanele cu părul gri sau blond.
Sfaturi:
Persoanele cu infecții ale pielii, diabet sau cancer ar trebui să se consulte cu medicul lor înainte de a opta pentru tratamentul cu laser. Îndepărtarea permanentă a părului cu laser nu este recomandată pentru femeile gravide și pentru persoanele cu vârsta mai mică de 16 ani.
Ar trebui să eviți expunerea la soare timp de șase săptămâni înainte de tratamentul cu laser și pentru aceeași perioadă după terminarea ședințelor. Expunerea la soare face ca epilarea cu laser să fie mai puțin eficientă și duce la apariția complicațiilor după tratament.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.