Eliminaţi celulita cu 3 remedii naturale, ieftine și eficiente

Raluca Dumitrică

  Când crezi că nimic nu mai funcţionează în lupta cu celulita, încearcă aceste 3 remedii naturale, care sunt deosebit de eficiente. În plus, sunt ieftine, la îndemână, şi au efect imediat asupra pielii. Este vorba despre scrub cu cafea, oţet de mere şi ulei de cocos.

  E suficient să treci prin faţa unei oglinzi ca să descoperi îmbufnată, dintr-o privire, că celulita şi-a făcut culcuş fie pe picioare, fie pe abdomen. Multe dintre noi, din păcate, observăm că aspectul neplăcut de coajă de portocală a ajuns mai departe, pe pielea de pe braţe sau din zona posteriorului.

  Mare atenţie la dietă şi la sport!

  Celulita afectează diverse persoane, indiferent de greutatea lor, şi nu este, aşa cum s-ar crede, apanajul femeilor cu câteva kilograme în plus. Printre cauzele celulitei se numără în primul rând stilul de viaţă, din care fac parte alimentaţia, activitatea fizică şi odihna. În lunile friguroase o mare parte dintre noi facem mai puţin sport, mâncăm mai gras şi consumăm mai puţine lichide, toţi aceşti factori având legătură directă cu apariţia celulitei.

  O alimentaţie bazată pe produse procesate, care conţin foarte multă sare, grăsimi nocive şi zahăr, favorizează apariţia celulitei, deoarece acestea duc la construirea depozitelor de grăsime de sub piele. Lipsa apei duce, la rândul ei, la deshidratara, ceea ce face ca ţesutul epidermic şi porii să îşi piardă elasticitatea şi să creeze pe piele acele gropiţe inestetice.

  Sportul ar trebui să fie indispensabil în lupta cu celulita, deoarece cu ajutorul lui se arde mai multă grăsime, muşchii sunt tonifiati, iar aspectul de coajă de portocală se reduce considerabil.

  Toate aceste aspecte descrise mai sus n-ar trebui ignorate pentru a reduce celulita. Printre sfaturile sănătoase se mai numără renunţarea la fumat, un regim alimentar care să includă mai multe fructe şi legume, cât mai puţin stres şi, pe cât de des posibil, masaj anticelulitic cu regularitate. Remediile naturale împotriva celulitei sunt şi ele pe lista de must-uri în acest caz, mai ales că sunt ieftine, eficiente şi se pot aplica rapid acasă.

   3 remedii naturale împotriva celulitei

   1. Un scrub cu cafea

  Pe lista celor mai populare remedii naturale pentru a elimina celulita se numără cafeaua, datorită cofeinei care stimulează circulaţia la nivelul pielii şi care ajută la îndepărtarea toxinelor din zona afectată. Cum acţionează aceasta? Cofeina împinge în afară depozitele de grăsime şi netezeşte pielea, lăsând-o mult mai fină.

  Un scrub de cafea se obţine folosind ca materie de bază zaţul de cafea sau chiar cafea măcinată. O populară şi eficientă reţetă de scrub cu cafea vine de la celebrul Doctor Oz: o jumătate de ceaşcă de cafea măcinată, un sfert de ceaşcă de zahăr brun şi puțin ulei de măsline. Aplică sub duş uleiul de măsline pe zonele cu probleme, după care, cu mişcări circulare, freacă bine pielea cu celulită cu amestecul pe bază de cafea. Clăteşte şi repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

   2. Oţetul de mere

  Folosit de multe ori în procedurile de îngrijire a corpului, oţetul de mere ajută la obţinerea unui păr strălucitor şi mătăsos, elimină acneea sau albeşte dinţii, dar, dacă nu ştiai, ajută şi la reducerea aspectului celulitei, fiind un excelent remediu natural în acest caz. Efectele acestuia se vor vedea după ce faci de câteva ori pe săptămână un masaj circular cu un amestec de trei părţi de oţet de mere cu o parte de ulei de masaj sau apă.

   3. Uleiul de cocos

  Un parfumat ingredient culinar, uleiul de cocos a început să fie din ce în ce mai utilizat ca tratament natural în cazul celulitei, deoarece accelerează metabolismul şi, implicit, face ca grăsimile să fie arse mai rapid. O altă funcţie importantă a sa este cea de detoxifiere corporală.
  Uleiul de cocos te va ajuta să elimini celulita dacă îl foloseşti ca ulei pentru masaj în zonele cu probleme, în timp ce eşti la duş. Poate fi amestecat şi cu zahăr sau sare pentru a obţine un fel de scrub care va îndepărta cu siguranţă celulele moarte de la suprafaţa pielii.

  Iată și 2 măști cu spirulină pentru ten uscat și pentru ten mixt!

  Dacă ai câteva kilograme în plus și nu le mai poți da jos sub nicio formă, atunci citește ”Ghidul HEADSPACE pentru mâncatul conștient” și află cum poți avea o siluetă de invidiat fără să ții diete drastice. Cartea este disponibilă AICI.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa