Diferența dintre unghiile false și tipsurile reutilizabile

Daniela Ionita
Sursă foto: unsplash.com

Industria unghiilor false a cunoscut, în ultimii ani, o creștere semnificativă, iar în cadrul acesteia există două opțiuni foarte populare pe care le aleg femeile – unghiile false și tipsurile reutilizabile. Deși ambele dintre acestea oferă rezultate frumoase și curate, există unele diferențe notabile între ele. 

Ce sunt unghiile false?

Unghiile false pot fi realizate din material acrilic sau din gel, direct pe unghiile naturale, cu scopul de a le extinde. Sunt numite ”false”, întrucât se realizează dintr-un material sintetic și sunt aplicate peste unghiile naturale existente. 

Unghiile false pot fi simple, naturale și decorate în funcție de preferințele fiecărei persoane sau pot fi cu design prestabilit. Acestea mai sunt cunoscute și sub denumirea de unghii press-on.

Ce sunt tipsurile reutilizabile?

Tipsurile reutilizabile sunt realizate din material plastic, durabil, și se aplică peste unghiile naturale, de la jumătate spre vârf, în scopul prelungirii acestora. 

În cazul extensiei unghiei cu tips reutilizabil se urmează aceiași pași ca la șablonul de construcție și anume:

Pasul 1 – Scurtarea unghiei

Pasul 2 – Pilirea suprafeței 

Pasul 3 – Impingerea cuticulei cu pusherul

Pasul 4 – Desprinderea cuticulei cu bitul și freza electrică

Pasul 5 – Aplicăm Nail Prep – soluția pentru degresarea unghiei

Pasul 6 – Aplicăm baza de ojă sau gel pentru a crea stratul necesar de aderență

Înainte de aplicarea gelului în tips va trebui să ne căutăm tipsul potrivit pentru fiecare unghie. 

Pasul 7 – Aplicăm gelul pe interiorul tipsului și apoi așezăm tipsul cu gel pe unghie, spre vârful acesteia. Polimerizăm pentru 60 de secunde.

Pasul 8 – Apăsăm pe vârful unghiei si strângem ușor, după care tipsul se va dezlipi. Introducem unghia în lampă pentru încă 30 de secunde.

Pasul 9 – Degresăm unghia și îndepărtăm surplusul de gel cu freza electrică. Nu trebuie să ne apropiem de unghia naturala. O parte din gel îl vom îndepărta cu freza electrică și o parte cu pila manuală. Dăm formă unghiei cu gel.

Pasul 10 – Umplem zona liberă a unghiei naturale, de la cel mai înalt punct până la vârf pentru a crea apexul.

Pasul 11 – Pilim excesul cu freza electrică, apoi cu pila manuală. Acum poate fi aplicată culoarea dorită de ojă semipermanentă sau gel. 

O manichiură frumoasă poate adăuga un plus de încredere și strălucire oricărei zile. Dacă ești în căutarea unei soluții de manichiură care să-ți ofere un aspect profesional, unghiile false și tipsurile reutilizabile pot fi opțiuni excelente. Însă, este important să știi când să alegi fiecare variantă pentru a obține cele mai bune rezultate.

Când să folosești unghii false?

Unghiile false sunt o opțiune populară atunci când vrei o manichiură rapidă și ușoară, care să ofere un aspect natural. Un avantaj major al unghiilor false este că pot fi aplicate în câteva minute, oferind un aspect frumos și natural, care poate dura ziel întregi. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă să le întreții corespunzător, pentru a evita deteriorarea unghiilor naturale.

Când să folosești tipsuri reutilizabile?

Tipsurile reutilizabile sunt o opțiune mai durabilă și mai ecologică, care oferă o flexibilitate mai mare în ceea ce privește designul și lungimea unghiilor. 

Acestea sunt aplicate cu ajutorul unui adeziv special sau cu ajutorul gelului, iar apoi se pot ajusta după preferințe. Tipsurile pot fi refolosite de mai multe ori, astfel încât acestea pot fi mai convenabile pe termen lung și mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Când trebuie să alegi unghii false sau tipsuri reutilizabile depinde de preferințele personale. Dacă dorești o manichiură rapidă, naturală și care să dureze câteva zile, atunci unghiile false pot fi o alegere excelentă. Însă, dacă dorești o manichiură care să ofere o mai mare flexibilitate în ceea ce privește designul, lungimea și culoarea, și care să fie și mai convenabilă pe termen lung, atunci tipsurile reutilizabile ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine.

În orice caz, este important să ai grijă de unghiile tale, indiferent de opțiunea aleasă. Alege un salon de încredere, asigură-te că toate instrumentele sunt sterilizate și întreabă despre tehnicile de aplicare și îndepărtare a unghiilor false sau tipsurilor. Prin urmare, fie că optezi pentru unghii false sau tipsuri reutilizabile, fii sigură că faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa