Detox de primăvară pentru piele

TOTUL DESPRE MAME

Primăvara, o cură detox pentru piele este necesară pentru un ten sănătos și strălucitor. Îți prezentăm în continuare o cură detox în cinci pași pe care o poți începe chiar azi.

 

Semne că pielea ta are nevoie de detox

Dacă pielea ta este obosită și ai cearcăne și pungi sub ochi, dacă ai tenul tern și ești palidă, dacă ai tenul încărcat și nu știi cum să mai scapi de coșuri și de puncte negre, sau dacă pur și simplu ai pielea fie prea grasă, fie prea uscată, ai nevoie urgent de o cură detox.

O cură detox în 5 pași

1. Curăță pielea în profunzime pentru a scăpa de problema porilor blocați care pot sta la baza tenului prea gras, a coșurilor și a punctelor negre. Folosește un gel de curățare special pentru pielea ta. Spală-te în fiecare seară cu atenție, iar dimineața te poți spăla numai cu apă, deoarece sebumul secretat în timpul nopții are un rol de protecție.

2. Fă o exfoliere de două sau de trei ori pe săptămână. Folosește un scrub blând și fă mișcări circulare, fără să apeși prea tare, ca să eviți iritarea tenului. Aceste scurte ședințe de exfoliere te vor ajuta să scapi de toate celulele moarte ale tenului.

3. Fă o baie de aburi o dată pe săptămână pentru a dizolva depozitele de grăsime de la suprafața pielii. Așază-te deasupra boului cu infuzie (noi recomandăm plante ca menta pentru ten gras, nalba pentru ten normal și gălbenelele pentr ten uscat) și stai cinci-șase minute. Aplică apoi o loțiune tonică.

4. Protejează-ți pielea cu o cremă de zi hidratantă care să conțină factor de protecție. Alege o cremă cu antioxidanți puternici: betacaroten, vitamina A (menține sănătatea pielii), seleniu (protejează tenul împotriva razelor soarelui), vitamina C (stimulează producția de colagen).

5. Elimină măcar pentru această perioadă, a curei de detox, produsele cu parabeni, care pot irita pielea. Alege produse pe bază de plante. Noi îți recomandăm să folosești produse cu ingrediente cum ar fi clorofila, mușețelul, algele, aloe vera, ceaiul alb sau ceaiul verde.

Și încă ceva! Nu uita că frumusețea pielii începe din interior!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa