De ce să alegi manichiura semipermanentă?

Iulia Mirică

  Ce este manichiura semipermanentă?

  Manichiura semipermanentă este cunoscută și ca gel dur pentru colorarea unghiilor. Oja de unghii tradițională este bazată pe aplicare și uscare naturală a acesteia, însă toată lumea știe că se poate lua ușor de pe unghii, mai ales dacă spălăm vase.

  Când vine vorba de manichiura semipermanentă, se aplică un strat de ojă și se tratează cu lumină UV. Acest lucru înseamnă că unghiile sunt plasate sub lumină să se usuce înainte de a adăuga un alt strat. În afară de rapiditatea uscării acestei oje pe unghii, mai există câteva calități ale sale, care ne conving să o alegem în detrimentul ojei tradiționale. Iată care sunt acestea!

  Cât se menține pe unghii?

  Manichiura semipermanentă va rezista pe unghii pentru aproximativ 2-3 săptămâni, fără a se ciobi sau a cădea bucăți din ea. Aspectul va fi păstrat ca atunci când a fost efectuată. Cu toate că există posibilitatea de a lungi unghiile cu ajutorul acestui tip de manichiură, oja semipermanentă este aplicată direct pe unghiile naturale, precum oja tradițională. Datorită faptului că sunt folosite raze UV pentru aplicarea acestei manichiuri, gelul aplicat pe unghii se va usca în câteva minute.

  Ce implică alegerea manichiurii semipermanente?

  Gelul folosit pentru manichiura semipermanentă nu implică procese agresive pentru unghiile noastre. De asemenea, dacă aveți nevoie să schimbați culoarea unghiilor pentru o noapte, ca să se potrivească cu o anumită ținută, pentru o petrecere, puteți aplica un lac de unghii sau o ojă tradițională peste unghiile pe care a fost aplicat gelul. Puteți șterge culoarea atunci când sunteți gata, cu o substanță fără acetonă. Atunci când unghiile încep să crească, va exista un mic decalaj în partea de jos a unghiilor, care indică creșterea acestora. O vizită scurtă la salon va rezolva această situație fără probleme. Va fi adăugat un pic de gel colorat pentru a completa acel spațiu, acest procedeu fiind mult mai rapid decât începerea acestuia de la capăt.

  Există câteva branduri care vând kit-uri de manichiură semipermanentă, ce includ tot ce aveți nevoie, de exemplu o lampă cu raze UV în miniatură. Însă veți avea nevoie să exersați pentru o manichiură ca la salon. Între timp, puteți să mai faceți câte o vizită de întreținere sau să mai încercați să aflați secretele aplicării.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa